Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Viaszba öntötte a Csillagok háborúja-filmek leghíresebb jeleneteinek egy részét a londoni Madame Tussauds múzeum, amely szombattól új, interaktív kiállítással várja a sci-fi sorozat rajongóit.

MTI

jabba2Mintegy 180 szobrász, hajművész, kolorista, díszlettervező és kellékkészítő dolgozott együtt több mint egy éven át, hogy elkészítse a filmsorozat 11 híres jelentének – egyebek közt, amikor Darth Vader elmondja Luke Skywalkernek, hogy ő az apja – pontos másolatát. A fénykardok zúgásának hangjával és különböző vizuális effektekkel gazdagított interaktív tárlatot a világszerte decemberben a mozikba kerülő Star Wars: Az ébredő Erő című film tiszteletére készítette a múzeum.

Az intézmény szorosan együttműködött a Walt Disney vállalattal és a Lucasfilmmel, hogy egyedülálló élményben részesíthesse a látogatóit. A londoni múzeum vezérigazgatója, Ben Sweet szerint egy-egy figura elkészítéséhez nagyjából négy hónapra volt szükség, ám a nagyobbakhoz, például Jabbához még ennél is több idő kellett. A galaxis egyik legismertebb és legrettegettebb hutt gengsztere a kiállítás leghatalmasabb eleme: 2,9 méter hosszú, 1,5 méter magas és 222 kilogrammot nyom. A tárlat legkisebb szereplője a mindössze 41,2 centiméteres Salacious B. Crumb, Jabba udvari bolondja. Csubakka figuráján ezer órán keresztül dolgozott tíz szakember, valódi jakszőrt használva a vuki elkészítéséhez. A múzeum szerint a figurák megalkotása nagyjából 2,5 millió fontba került. A sorozat rajongói már a héten beleshettek a tárlatra, amelynek hivatalos megnyitója szombaton lesz.

Viaszba öntötte a Csillagok háborúja-filmek leghíresebb jeleneteinek egy részét a londoni Madame Tussauds múzeum, amely szombattól új, interaktív kiállítással várja a sci-fi sorozat rajongóit. Mintegy 180 szobrász, hajművész, kolorista, díszlettervező és kellékkészítő dolgozott együtt több mint egy éven át, hogy elkészítse a filmsorozat 11 híres jelentének – egyebek közt, amikor Darth Vader elmondja Luke Skywalkernek, hogy ő az apja – pontos másolatát.

A fénykardok zúgásának hangjával és különböző vizuális effektekkel gazdagított interaktív tárlatot a világszerte decemberben a mozikba kerülő Star Wars: Az ébredő Erő című film tiszteletére készítette a múzeum. Az intézmény szorosan együttműködött a Walt Disney vállalattal és a Lucasfilmmel, hogy egyedülálló élményben részesíthesse a látogatóit. A londoni múzeum vezérigazgatója, Ben Sweet szerint egy-egy figura elkészítéséhez nagyjából négy hónapra volt szükség, ám a nagyobbakhoz, például Jabbához még ennél is több idő kellett.
A galaxis egyik legismertebb és legrettegettebb hutt gengsztere a kiállítás leghatalmasabb eleme: 2,9 méter hosszú, 1,5 méter magas és 222 kilogrammot nyom. A tárlat legkisebb szereplője a mindössze 41,2 centiméteres Salacious B. Crumb, Jabba udvari bolondja.
Csubakka figuráján ezer órán keresztül dolgozott tíz szakember, valódi jakszőrt használva a vuki elkészítéséhez. A múzeum szerint a figurák megalkotása nagyjából 2,5 millió fontba került.
A sorozat rajongói már a héten beleshettek a tárlatra, amelynek hivatalos megnyitója szombaton lesz.

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •