Új ifjúsági produkciót mutat be kettős:játék címmel a Kolibri Színház február 20-án; a fiataloknak szóló előadás színtere a digitális média világa.

MTI

Tasnádi István és Jeli Viktória a színház felkérésére írt darabját Vidovszky György állítja színpadra, aki a Cyber Cyrano és a Delete után rendez ismét ifjúsági előadást a Kolibriben. A történet szerint A14 és A15 egy avatar játékoldalon találkoznak, és csak az interneten keresztül tartják egymással a kapcsolatot. Valós életük minden kihívása átszűrődik a virtuális tér élethű világába, egyetlen dolgot, a legfontosabbat kivéve – olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, ebben a mesében a legkisebb fiú egy idegen országból származó menekült, a toronyba zárt királylány siket, történetük pedig nemcsak a cselekmény szintjén, hanem a valóságban is két külön helyszínen, párhuzamosan játszódik. A közönség egyik része a lánnyal, a másik része a fiúval tart, különös alakokkal kísért, párhuzamosan futó útjukon.

Az előadás a Platform Shift+ nemzetközi együttműködés keretében valósul meg. A program – amelyhez a Kolibri Színházon kívül 10 színház csatlakozott – olyan produkciók létrejöttét támogatja Európa-szerte, amelyek a digitális technológiát az esztétikai és művészeti megvalósítás részeként használva szólnak a mai kamaszokat érintő problémákról, és a digitális világgal való kreatív együttműködés által újfajta, kihívásokkal teli, interaktív színházi élményt kínálnak a fiatalok számára.

Az előadáshoz a zenét Monori András szerezte, a mozgástervező Gyevi-Bíró Eszter. A díszletet Pintér Réka, a jelmezeket Szabó Gergely tervezte, a különleges digitális látványt pedig Zádor Tamás (Glowing Bulbs) és Samu Bence (Binaura) készíti. A főbb szerepeket Bartos Ági, Császár Réka, Fehér Dániel és Nizsai Dániel játssza.