A lány a vonaton című thrillerre volt kíváncsi a hétvégén a legtöbb észak-amerikai mozinéző: a Paula Hawkins bestselleréből készült produkcióra 24,7 millió dollárért (6,7 milliárd forintért) váltottak jegyet.

MTI

Az Emily Blunt főszereplésével forgatott film pénteken debütált az amerikai mozikban, akárcsak Nate Parker The Birth of a Nation című történelmi drámája, amely viszont mindössze 7,1 millió dolláros (kétmilliárd forint) bevétellel zárta a hétvégét.  Parker filmje, amely a Nat Turner vezette rabszolgalázadást idézi fel, a Sundance Filmfesztivál szenzációja volt, de forgalmazására, úgy tűnik, hatással van a rendező múltjából ismét felmerült ügy, egy diákkori nemi erőszak vádja, amely alól annak idején felmentették, ám az áldozat a közelmúltban öngyilkosságot követett el. A történtek a film és alkotója Oscar-esélyeit is csökkenthetik.

A hétvégi kasszasikerlistán a második helyre került Tim Burton új meséje, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 15 millió dolláros (négymilliárd forintos) jegyeladással. A Mélytengeri pokol című katasztrófafilm 11,7 millió dollárral (3,2 milliárd forinttal) növelte eddigi bevételeit, így két hét alatt 38,5 millió dollárt (10,5 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál, ami meglehetősen gyenge eredmény tekintettel arra, hogy a produkció költségvetése 120 millió dollár volt.

A lista negyedik helyét 9,1 millió dollárral (2,5 milliárd forinttal) A hét mesterlövész remake-je foglalta el, a western észak-amerikai premierje óta 76 millió dolláros (20,7 milliárd forint) bevételt ért el. A Gólyák című animációs film 8,4 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) zárkózott fel az ötödik helyre.

Fotó:24.hu