Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Tizennyolc neves villányi pincészet – köztük Gere Attila, Bock József, illetve Tiffán Ede és Zsolt borászata mutatja be prémium borait a március 17. és 19. között a budapesti Corinthia Hotelben megrendezésre kerülő VinCE Budapest Wine Show-n.

MTI

A résztvevők a borvidék zászlósborát jelentő tizenöt Villányi Franc-tételt és további tizenöt egyéb jellemző villányi szőlőfajtákból, illetve azok házasításából készült prémium borokat kóstolhatnak a rendezvényen. A villányi borok magas minőségét a több mint tíz éves eredetvédelmi rendszer garantálja.

Pataki Kinga, a Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöke elmondta,, a legújabb villányi ” fejlesztés”, a  cabernet franc “természetes otthonra lelt Villányban, évről évre növekszik ismertsége és elismertsége, s jelenleg már méltó vetélytársa a francia Loire-menti és az európai cabernet franc boroknak”. Kitért arra is, hogy csúcsházasítások, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos, portugieser, valamint egy prémium chardonnay reprezentálják majd a borvidéket a rendezvényen, amelyre idén “borász fogadóórákkal” is készülnek.

Minden páratlan órában más-más pincészet képviselője mutatja be borait – részletezte. Az eseményen mások mellett Gere Attila, Bock József, illetve Tiffán Ede és Zsolt borászata, a Vylyan, a Csányi, a Mokos Családi Pincészet, valamint a Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok, a Jackfall Bormanufaktúra, és a Janus Borház képviselteti magát

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •