Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Mára meghódította a világot a Mannequin Challenge, egyre többen posztolják saját “megdermedt” videójukat a világhálóra. A kihívásnak köszönhetően eddig is rengeteg kreatív megoldás született, a belvárosi Imagine Budapest akciójával pedig most újabb csatlakozókat várnak!

061.hu

Az interneten időnként vírusként terjednek a furábbnál furább kezdeményezések, amelyekre hirtelen mindenki ráugrik, utána meg jöhet is az újabb őrület. Előbb itt volt a Harlem Shake, majd a mindenhol plankingelő vonulat, később pedig a jótékony céllal jeges vízzel manipuláló Ice Bucket Challenge. A legújabb őrület pedig a Mannequin Challege, amely Budapesti fordulatot vesz!

Hogy mi is pontosan a Mannequin Challenge? Nagyon egyszerű dolog: egy pár perces videó erejéig embercsoportok alkotnak egy állóképet, majd perceken keresztül mozdulatlanná dermednek. Például koccintáshoz felemelik a poharukat, fitnesz-stúdióban edzenek, ordítoznak egymással, kinyújtják a jogsijukat az autó ablakán keresztül a rendőrnek. Közben igyekeznek egész idő alatt mozdulatlan maradni, nem pislogni vagy grimaszolni. Ez idő alatt valaki végigcikázik a tömegen, és videóra veszi az embereket. A videó rendkívül hatásos, különösen, ha kreatívan oldják meg. A challenge-et állítólag október végén egy floridai középiskolában indították útjára. A diákok a Mátrix című filmből vették az ötletet: ebben ugyanis vannak olyan jelenetek, amikor minden és mindenki „lefagy”. A videókat Instagramon, Twitteren vagy Facebookon osztják meg, és a „MannequinChallenge” hashtaggel lehet rákeresni.

Most az ImagineBudapest is arra buzdít, hogy mutassuk meg, mit tudunk, engedjük el fantáziánkat és készítsük el a legjobb budapesti Mannequin Challenge videót! 1-2 perces, rövid videót  várnak, melyben egy budapesti történetet vagy egy jól eltalált élőképet mutat be, a Mannequin Challange kihívás szellemiségében forgatva azt. A kreatív kisfilmeket a video@imaginebp.hu címre kell elküldenie, december 18-ig. A legjobb budapesti élőképek készítőinek karácsonyi ajándékkal kedveskednek: korlátlan ideig érvényes ImagineBudapest ajándékutalványt nyer a legügyesebb három csapat, a videókat pedig  közösségi oldalain osztja meg a nagyérdeművel a szervező.

fotó: Kálló Péter


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •