A legjobb forgatókönyvíró díját hozta el Köbli Norbert a portugáliai Fantasport filmfesztiválról. A legjobb színésznek pedig a filmben szereplő Nagy Zsoltot választották.

061.hu

“Bréking! A legjobb forgatókönyv díját kaptam a híres Fantasporto – Porto International Film Festival Director’s Week szekciójában, Portugáliában A játszmáért. Külön öröm: Nagy Zsolt lett a legjobb színész.”

-írja Facebook-bejegyzésében Köbli Norbert.

A Kulka János, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és Staub Viktória főszereplésével készült A játszma című thriller. Az alkotás A vizsga című film folytatása, melyet tavaly nyáron mutattak be. A Fazakas Péter rendezésében készült folytatásban az első részben megismert Jung boldog házasságban él és az állambiztonság tisztjeként lépked egyre feljebb a ranglétrán, egy lezáratlan ügy kapcsán azonban ismét felbukkan Markó Pál, aki Jung szerint bosszúra készül ellene.

A játszmában nyújtott alakításáért Kulka János elnyerte a legjobb főszereplőnek, Hámori Gabriella a legjobb mellékszereplőnek, Balázs Gábor pedig a legjobb hangért járó Magyar Mozgókép Díjat.