Sting, Philip Glass, Elvis Costello és Lana Del Rey is fellép novemberben a montreali Leonard Cohen-emlékkoncerten. A koncertet az egy éve elhunyt költő-zenész emlékére rendezik szülővárosában november 6-án – jelentette be hétfőn Leonard Cohen családja. A zenei világ nemzetközi sztárjai mellett a kanadai kormányfőt, Justin Trudeaut is várják a Tower of Song: A Memorial Tribute to Leonard Cohen című rendezvényre.

MTI

A zenész fia, Adam Cohen közleményében kifejtette, úgy tekint a koncertre, mint apja óhajának teljesítésére, aki Ring the Bells című számában azt énekelte: “szólaltassuk meg a harangokat, amelyek még szólnak”. A zenész-dalszerző Cohen-fiú szintén a koncert fellépői között lesz.

Leonard Cohen 2016. november 7-én 82 éves korában hunyt el. Montrealban született 1934. szeptember 21-én. Már elismert író és költő volt, amikor 31 évesen New Yorkba költözött, és zenészként is hírnevet szerzett. Lírai dalszövegei miatt a kritikusok csakhamar Bob Dylanhez hasonlították. Pályafutása során több tucat zenei és irodalmi díjat kapott, beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába és hazája legmagasabb kitüntetését, Kanada Érdemrendjét is elnyerte. A hatvanas évek második felétől 14 stúdióalbumot készített. Utolsó lemeze, a You Want it Darker mindössze három héttel halála előtt jelent meg. Dalai számos más zenészt is megihlettek, Hallelujah című számát több százan dolgozták fel.

fotó:bbc.com