A lesújtó kritikák ellenére a Suicide Squad – Öngyilkos osztag minden idők legjobb augusztusi nyitó jegyárbevételével, 135,1 millió dollárral (37,8 milliárd forint) nyerte a becslések alapján az észak-amerikai mozis hétvégét.

MTI

A képregények gonoszaiból verbuvált csapatról szóló film egyben az év egyik legütősebb nyitó bevételét is hozta. A Warner Bros filmstúdió David Ayer rendezte filmjével szemben komolyan voltak az elvárások, miután a stúdió Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című filmjét nem fogadta túl lelkesen a közönség. Az előző augusztusi nyitó hétvégi rekordot a Galaxis őrzői című 2014-es Marvel-mozi tartotta.

Az Öngyilkos osztag hétvégi győzelmét beárnyékolja azonban, hogy ugyan csütörtök és péntek este a rajongók elözönlötték az észak-amerikai mozikat, szombat este látványosan visszaesett a számuk. Ez a tendencia a 175 millió dollárból forgatott, erős marketingkampánnyal megtámogatott film további nézőszámcsökkenését jelezheti előre.
A nyár egyik legnagyobb érdeklődéssel várt filmjét olyan sztárok neve fémjelzi, mint a Jokert alakító Oscar-díjas Jared Leto, Margot Robbie és Will Smith.

A múlt hétvége győztese, a Jason Bourne 62 százalékkal esett vissza, a mostani 22 millió dolláros jegyárbevételével mégis sikerült megszereznie a toplista második helyét. A kémsorozat aktuális része ezzel már 103,4 millió dollárnál tart Észak-Amerikában. A STX Entertainment Rossz anyák című vígjátéka 14,2 milliót hozott a második hétvégén, ez a harmadik helyhez volt elég. A Mila Kunis, Kathryn Hahn és Kristen Bell főszereplésével forgatott komédiában három anya lázad fel, mert elegük van abból, hogy elvárják tőlük, tökéletes szülők legyenek. A 20 millióból készített családi film bemutatása óta 51 millió dollárt hozott.