Dél-Anglia, Brighton, a hatvanas évek elején, kezdődő Beatles-mániában: minden sarkon Ringo Starral keverik az álruhás női főhőst. Francis Henshall-t kirúgták egy zenekarból, éhen is halna, ha ennyiben hagyná a dolgot. De nem hagyja, és mi is neki két állás két főnöknél? Ráadásul felbukkan egy cicaszemű dög, akit szintén meg kéne ismerni. Álruha és rock and roll, gombafejek és egy feltámadt (?) hulla, Elisabeth és kutyagumi, gengszterek és szerelem… Egy fenékkel két lovat – avagy ügetés a Belvárosi Színházban. 

CSETE BORBÁLA – 061.hu

Hogy az Egy fenékkel két lovat című előadás itt-ott emlékeztet Goldonitól A két úr szolgájára, nos, nem véletlen. Richard Bean angol újrafordításának indult, új darab lett belőle, nagy londoni sikerszériával – és már a Broadway-t is megjárta. Most itt van, a Belvárosi Színházban, Pelsőczy Réka ötödik rendezésében az Orlai Produkcióval. Könnyed nyári előadás, a csodaklassz Bekvart zenekari betétekkel tarkított 60-as évek sláger-gyöngyszemeivel.

Egy-fenékkel-két-lovat-a-Belvárosi-Színházban-028

A nem is kissé együgyű Francis Henshall a véletlenek szerencsétlen összjátéka folytán egyszerre két munkát is szerez: alkalmazásába veszi egy álruhás gengszternő és egy másik bűnöző is. Francisnek ettől kezdve mindent meg kell tennie, nehogy két főnöke összetalálkozzon, vagy akár tudomást szerezzen egymásról. Pedig csak egy jó ebédet szeretett volna  a szerencsétlen pára. Közben talán nem is mindenki az, akinek kiadja magát, és ráadásul az összes szereplő elszántan azzal van elfoglalva, hogy szerelemre találjon. Aki fülel, még némi feminizmuskritikát is elcsíphet, vagy azt, melyik hipermarketből a legcélszerűbb az orvgyilkos kenőkést beszerezni.
 
Egy-fenékkel-két-lovat-a-Belvárosi-Színházban-059
 
A főszereplő Lovas Rozi, Nagy Dániel Viktor és a sziporkázó Lukáts Andor mellett az előadás egyik érdekessége, hogy Friedenthal Zoltán, a Pintér Béla Társulat vezető színésze most először szerepel Orlai Produkció előadásban.