Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Mindenki emlékszik azokra a hajnalokra, mikor az alkoholtól mámoros órák letelnek, és a gyomor kiabál valami táplálékért. Számításba jöhetne a gyorsétterem láncok egyike, vagy egy gyros-os is, de ami ilyenkor először az ember eszébe jut, az a pizza szelet.

GRATZÁL BENCE – Nullahategy

grat1Sok helyütt kapni a városban, mondhatni minden sarkon belebotlunk egy aprócska helybe, ahonnan szorgos kezek kínálják az akkor életet mentő mannát. Választék akad bőven, de jócskán van minőségi különbség pizza és pizza között, amit még illuminált állapotban is fel tud mérni az ember. Persze ízlések és pofonok, valaki a vastag tésztáért, valaki a paradicsomszószban tocsogó szeletért rajong.

Van azonban Olaszország, ahol ennek az ételnek történelme van. Magyar embernek igen furcsán hathat a szinte papírvékony tészta és a pont elégé visszafogott szósz és feltét réteg, ami csak és kizárólag minőségi alapanyagokból készül. Pedig ez az igazi autentikus olasz pizza.

És igen, van ilyen Budapesten, nem is egy, hanem egyből három helyen. Emlékezhetünk a La Pizza di Mamma Sofia-ra a királyutcában. Nem rég új nevet kapott, rövidebbet, velősebbet és határozottabbat: Pizza Me. Igen, pizza Nekem! Illetve persze neked is… Új üzletet is nyitottak a nagykörúton a Király utcánál, illetve a Deák tér kellős közepén. Ottjártamkor a kiszolgálószemélyzet meglepően közvetlen volt, rövid beszélgetésbe is bonyolódtunk. Náluk érezhető a vendégszeretet, ami sok hasonló pizza szeletezőnél hiányzik. Mosolyogva jöttem ki az üzletből majszolva a pizzát, melyre még friss rukkolát is kérhet az éhes vendég.

Nagyon pozitív impulzusok értek ebben a kitűnő pizzázóban, tehát ha valakinek autentikus olasz pizzára fáj a foga, ne habozzon! Három helyen is megkóstolhatja a Mamma pizzáját.grat2

Nagyon pozitív impulzusok értek ebben a kitűnő pizzázóban, tehát ha valakinek autentikus olasz pizzára fáj a foga, ne habozzon! Három helyen is megkóstolhatja a Mamma pizzáját.

Étvágygerjesztőnek nézzétek meg ezt!


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •