Augusztus 10-én jelenik meg az Ossian „30 év legszebb balladái” című válogatáslemeze a Hammer Records/Hammer Music gondozásában. A zenekar teljes korszakából szemezgető kiadvány – elsőként a csapat történetében – csak kizárólag a MOL benzinkutakon kapható majd. 

061.hu

A Paksi Endre énekes vezette, idén 30. születésnapját ünneplő zenekar a jubileum tiszteletére válogatott össze eddigi pályafutásának legszebb lírai szerzeményeiből egy csokorra valót, szám szerint 19-et. A digipak csomagolásban megjelenő korongra került dalok egységes hangképet kaptak, ennek stúdiós munkálatait az Ossian legutóbbi három stúdiólemezének hangmérnöke, Varga Zoltán (SuperSize Recording) végezte.

Az Ossian 30 éves jubileumi koncertje szeptember 10-én, a Barba Negra Track-ben lesz. Vendégként – mint ahogy öt évvel ezelőtt, a csapat 25. születésnapi buliján is –Kalapács József énekes (Kalapács, Omen, Pokolgép) és Szijártó Zsolt (Omen, Akela, After Rain) gitáros lép fel néhány közösen előadott dal erejéig az est ünnepeltjeivel. A koncert vendégzenekara a Dalriada lesz.

Fotó: Ossian archív