Jövő tavasszal nyit Budapesten a Jamie’s Italian, Magyarország lesz a harmadik olyan európai ország, ahol Jamie Oliver éttermet nyit. Nagy-Britanniában már mintegy negyven olyan olasz étterem található, ami Jamie Oliver útmutatásai alapján működik, az európai kontinensen azonban még csak most kezdődik a terjeszkedés. Az angol szakács eddig még csak Moszkvában és Isztambulban nyitott éttermet, és a napokban nyílik egy Rotterdamban.

Forrás: index

A Jamie’s Italian Angliában nagyon népszerű, ennek oka az lehet, hogy az angolok kedvenc séfje nem ment el a nehezen megfizethető, és sokszor körülményes fine dining irányba, hanem azt a vonalat valósítja meg, amit szakácskönyveiben is közvetít. Hétköznapi, megfizethető ételeket készít, de jó minőségű alapanyagokból. A Jamie’s Italian brandet, a Zsidai Group hozza be Magyarországra, és igen komoly előírásoknak kell megfelelniük. Zsidai Zoltán Roy, egy családi vállalkozás élén több étterem, többek között a Spíler és az ÉS tulajdonosa, és övé a Baltazár nevű szálloda és a hozzá tartozó étterem is.

Jamie Oliver a világ egyik legsikeresebb és legjövedelmezőbb üzleti vállalkozását építette ki amióta Pucér szakács néven elindította főzőműsorát. Azt is el tudta érni, hogy tudatosan felépített, és jól jövedelmező brandje ellenére sem lett megosztó személyiség, aminek egyik oka az lehet, hogy tényleg komolyan vesz olyan dolgokat, mint a közétkeztetés megreformálása, vagy a helyi termelők és alapanyagok előtérbe helyezése. Angliában mai napig az egészséges táplálkozás egyik legnagyobb harcosa.