Ismét beválasztotta a minősített európai fesztiválok közé a Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) európai fesztiválszövetség a debreceni Campust – közölte a fesztivál sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Bakó Csaba közleménye szerint az idei 12. Campus helyszínén, a debreceni Nagyerdőben július 17-től négy napon át összesen csaknem 70 helyszínen lesznek programok.

A zenei programkínálatban a korábban bejelentett nevek, például a Limp Bizkit és Alan Walker mellett Willy William és a Delinquent Habits, valamint Nora En Pure is szerepel. A hazai mezőnyből pedig már biztosan jelen lesz az idén 30 éves Tankcsapda, a 15 éves jubileumát ünneplő Halott Pénz és Road, Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby, Rúzsa Magdolna, a Punnany Massif, Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company és fellép majd a Nagy-Szín-Pad! Tehetségmutató nyolc résztvevője is. Az idei Campuson rekordszámú, több mint háromszáz hazai koncert várható – hangsúlyozta Bakó Csaba.

Hozzátette: a Limp Bizkit a nu metal műfaj úttörőjeként még ma is rendkívül energikus koncertzenekar. Magyarországra egy év után tér vissza. A jól ismert francia DJ-producer, Willy William 446 millió megtekintés felett járó Ego című számának köszönheti hírnevét, népszerűsége azóta is töretlen. Saját dalai mellett olyan előadókkal jegyez közös számokat, mint David Guetta, Cris Crab, J Balvin vagy Jason Derulo. A Los Angeles-i Delinquent Habits, a klasszikus amerikai hip-hop úttörője hatodik alkalommal érkezik Magyarországra, és július 20-án lép fel a debreceni Nagyerdőben – jelezte a fesztivál sajtófőnöke.