Az HBO pénteken este, március 17-én levetíti a tavalyi év talán legütősebb hollywoodi alkotását, a 4 Oscar-díjra jelölt A préri urai (Hell or High Water) című filmet. Előtte pedig szinkronosan is elindul a csatornán Tom Hardy sikersorozata, a Tabu.

061.hu

David Mackenzie filmje – amely jelenleg 98 százalékos értékelésen áll a Rotten Tomatoes oldalán – olyan sztárokat vonultat fel izgalmas szocio-neowesternjében, mint Ben Foster, Chris Pine vagy az alakításáért Oscar-díjra jelölt Jeff Bridges. A történet szerint Toby, az elvált texasi apa jobb életet szeretne a fiának, az indulatos Tanner viszont most szabadult a börtönből. A két testvér összefog, hogy megmentsék a családi gazdaságot, amire egy lejáró követelés miatt a bank rá akarja tenni a kezét. Toby és Tanner sajátos és veszélyes módját választják a pénzszerzésnek, rablásokból akarják megszerezni a hiányzó pénzt. Hamarosan nyomukba ered egy makacs Texas Ranger.

A tavalyi év egyik legerősebb filmalkotása itthon sajnos nem került hazai mozis forgalomba, így az HBO-n lesz először látható péntek este 21 órától. Előtte, este 8-kor Tom Hardy (Mad Max – A harag napja, Legenda, A visszatérő) sikersorozatát, a Tabut vetíti le szinkronosan a filmcsatorna. Hardy az apjával karöltve, részben saját produkciós cégével valósította meg ötletét. A történet James Keziah Delaneyről szól, aki bejárta a világot, utazása örökre megváltoztatta életét. Otthon már halottnak hitték, amikor Afrikából visszatér Londonba, és átveszi apja tönkrement hajózási vállalatát. Szeretné talpra állítani, de hamarosan szembe találja magát a nagyhatalmú Kelet-indiai Társasággal. A teljes első évad már elérhető az HBO GO-n.

Fotó: HBO