Nagy sikerű koncertet adott a torontói Holokauszt Oktatási Hét alkalmából a Toronto Centre for Arts nagytermében a Muzsikás együttes és Herczku Ágnes népdalénekes.

MTI

A zsúfolásig telt teremben a közönséget köszöntő Szabó Stefánia főkonzul rámutatott: Magyarország a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) soros elnökeként erőfeszítéseket tesz a holokausztoktatás nemzetközi előmozdítása érdekében is, hogy a tragikus eseményeket soha ne feledje a világ. Szavai szerint Magyarország minden rendelkezésre álló eszközzel az igazságtalanságok ellen és a megbékélés érdekében tevékenykedik, amelyben a zene is egy kiváló eszköz.

Az Ashkenaz Foundation által megrendezett, a magyar kormány által támogatott csütörtöki koncerten a Muzsikás együttes saját gyűjtésű, korabeli erdélyi klezmer zeneszámai is elhangzottak. Az eseményről felvételeket készített a CTV tévétársaság és a Kanadai Magyar Televízió is. A Muzsikás szombaton a torontói új Magyar Házban lép fel az Orbán Balázs Társaság által szervezett Székely Bálon, amelyre minden jegy elkelt. Az eseményen jelen lesz Tarlós István, Budapest főpolgármestere is.