Száz néptáncos közös előadással emlékezett a trianoni diktátumra. A csütörtöki eseményen az első világháborút lezáró békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, június 4-én, 16 óra 32 perckor, a táncosok élőzenével kísért produkciót mutattak be a Hősök terén.

061.HU

A mintegy 20 perces bemutató során a jellegzetes magyar néptáncok egyvelegét láthatták azok, akik a helyszínen voltak. Az élőzenére készült koreográfia a magyarság összetartozásának szimbólumának szánták a művészek.

Reméljük, hogy valamikor ősszel, amikor már lehet tömegrendezvényeket szervezni, nagyobb méretekben és résztvevői számmal is meg tudjuk szervezni azt a rendezvényt, ami néptánccal, zenével emlékeztet a száz évvel ezelőtt történtekre. A néptánc az egyik legfontosabb és legszebb közös kulturális kincsünk, illő hát, hogy a tragikus trianoni döntés kerek évfordulóján a közös néptánccal mutassuk meg: összetartoztunk és összetartozunk  mondta az esemény kapcsán Szabó László, az esemény ötletgazdáját, a programot szervező Magyar Teátrumi Társaság titkárát.

FOTÓK: HORVÁT PÉTER GYULA – 061.HU