Ringo Starr bármit tesz, ő akkor is a világ legfontosabb popzenekarának, a Beatles-nek a dobosa. Ez a státusz egészen kellemes, ugyanakkor a kellemes dolgok sokszor unalmasak is lesznek, ezért Ringo például elvette az egyik legszebb nőt, a Barbara Bachot, aki A kém, aki szeretett engem című James Bond-filmben domborított. De unalom ellen felírták neki a lemezek megjelentetését, amit meg is fogadott, most publikálta huszadik szólólemezét, a What’s My Name-et ami egészen kellemes, pont olyan, mint Ringo élete.

PZL – 061.hu

A lemezt persze azzal promózzák, hogy Ringo feldolgozta John Lennon- Grow Old with Me című kiadatlan számát, amelyen Paul McCartney is gitározik, és amelyre George Harrison játékát is becsempészték (A Here Comes the Sunból), így mindenkinek eszébe juthat a Beatles. Lennon egyébként az 1980-as Double Fantasy című lemezéhez vette fel a számot, de végül lemaradt a dal, pedig egészen kellemes. Ringo pedig 2020 előtt néhány hónappal egy becsületes, szerethető albumot állított össze, olyan kiváló muzsikusokkal, mint Joe Walsh és Dave Stewart és a jelenlegi All-Starr Band zenészei (Steve Lukather, Colin Hay, Richard Page, Edgar Winter és Warren Ham). A Grow Old with Me-vel Ringonak az a pechje, hogy mindenki azonnal McCartney lemezeivel veti össze a munkáit, Macca pedig minden idők egyik legnagyobb dalszerzője, így az árnyékában nehezebben érvényesül, ami óriási szemétség az élettől, hiszen Ringo is remek alkotó.

Az album minden dala szerethető, különösen a nyitó szám, a Gotta Get Up To Get Down, de ugyanilyen dinamikus rock and roll szám lett az It’s Not Love That You Want is, és ugyanúgy szeretni fogjuk Lennon Grow Old With Me-jét is. Ringo dalainak hangszerelése eszünkbe juttathatja McCartney megoldásait, de a többi Beatles-tag szólóalbumait is, szóval alapvetően az ex-Beatles univerzumban értelmezhető, de van benne valami a nyolcvanas évek közepi power-popból is. Persze a legnagyobb dolog magának a lemeznek a léte, hiszen Ringo 79 éves, és a pop tiszteletlen, de van, amikor együtt örül azokkal, akik túlélték a showbusiness minden járulékos betegségét, és nem a botot fogják, hanem a hangszerüket.

Ringo Starr
What’s my name
Universal
10 szám 48 perc