„Nagyszerű életünk van, ez a mi utunk. Ezt addig fogjuk csinálni, ameddig jól tudjuk csinálni” – mondta a hvg.hu-nak Roger Taylor, a Queen dobosa. A lap az Adam Lambert énekessel kiegészült legendás együttes november 4-én esedékes budapesti koncertje apropóján készített interjút a zenésszel. 

061.hu

A hvg.hu Londonban érte utol Roger Taylor dobost, az eredetileg négyfős Queen egyik alapító tagját, aki három hét múlva a másik ős-bandatag Brian May gitárossal és Adam Lambert énekessel áll a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A csapat három kísérőzenésszel, a billentyűs Spike Edney-vel, a basszusgitáros Neil Fairclough-val és az ütőhangszeres Tyler Warrennel egészül ki november 4-én.

Az interjúban Taylor elmondta, jól emlékszik az 1986. július 27-iki koncertjükre a Népstadionban. Előző nap volt a születésnapja és nagyon izgultak, mert nem tudták, hogy mire számítsanak a vasfüggöny mögött, ám a közönség fantasztikus volt, a koncert pedig sokkal jobban sikerült, mint várták. Elmondta,  számukra is „csodálatos élmény volt”, amikor Freddie Mercury a kezéről olvasva a szöveget elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt.

 

A Mercury életéről szóló, 2018 végén Bohemian Rhapsody címmel mozikba kerülő filmről elmondta, elsősorban a zene miatt Brian Mayt és őt is bevonták a film készítés folyamatába. Szerinte a bőrébe bújó Ben Hardy jó választás volt, mint megjegyezte, a színész „elképesztően hasonlít” a fiára, aki szintén dobol, a Darkness nevű együttesben játszik. Taylor a Freddie Mercuryt alakító Rami Malekról is pozitívan nyilatkozott, „fantasztikus, karizmatikus színésznek” tartja a Mr. Robot című sorozat főszereplőjét, aki meglátása szerint komoly energiákat fektet abba, hogy hitelesen alakítsa a Queen legendás énekesét.

Mint mondta, „Freddie-ből csak egy volt, őt nem lehet visszahozni”, de a helyére lépett Adam Lamberttel kiválóan tudnak együttműködni, az egyik legjobb énekes, akit valaha is hallott. Véletlenül találtak rá, miután megváltak Paul Rodgerstől, „akinek jó volt a hangja a soul és blues zenékhez, de nem a Queen stílusához”.

 

A 1997-ben nyugdíjba ment John Deaconról kérdésre elárulta, a basszusgitárost mélyen érintette Freddie halála, ma visszavonultan, nyugodt életet él, nem is találkoznak, csak küldik neki a pénzt. A budapesti koncerten a nagy Queen-slágereket játsszák, a dalok tartalma vizuálisan is megjelenik látványos dizájnnal. A színpadkép meghatározó eleme lesz Frank, a robot, amely a 40 évvel ezelőtt megjelent News Of The World című album borítóján is szerepelt.

A teljes interjút ITT olvashatják.

Fotó: Ultimate Classic Rock