Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A nagy budapesti gasztrobumm elmúlt pár évében rengeteg jobbnál jobb hely nyílt a belvárosban, de legtöbbjük inkább tematikusan egy-egy fajta ételre ment rá. Levesbárok, tésztás helyek, burgeresek, hot dogosok, kézműves minden, reggelizőhelyek stb. Viszont arra nem sokan gondoltak eddig, hogy különböző időpontokban reggelizünk, így van aki délután háromkor enne egy jó rántottát vagy bundás kenyeret, amikor már a legtöbb helyen az ebédmenü is lepörgött.

HORPÁCZI DÁVID- Nullahategy

A Ferenczy István utcában található Zoska az egyik olyan hely, ami orvosolja ezt a problémát, hiszen a nyitva tartás alatt bármikor kikérhetjük kedvenc kávénkat, vagy éppen a tükörtojást roppanós virslivel. Nyilván, mint egy tisztességes reggelizőhelyen, korai a nyitás, de az este hetes záróra is elég vonzó, mert akár meló után is beugorhatunk egy pohár borra. Amellett, hogy a Zoskában válogathatunk a klasszikus reggelik között, lefedi az egész napi étkezést is, hiszen kiváló szendvicsek, szezonális saláták és naponta változó sütemények is színesítik a kínálatot, nem is beszélve arról a csodálatos Elektra kávégépről és a benne készülő kávékról. Sőt, nemsokára egy napi leves bevezetésével is erősítenek.

Az Astoria, Kálvin tér, Ferenciek tere vonzáskörzete az egyetemek, irodaházak és a nem elhanyagolható átmenő forgalom garantálja, hogy a hely állandóan pörögjön, így minden a lehető legfrissebben érkezik az asztalhoz. Persze ez amúgy sem működhetne másképp, hiszen az itt dolgozó srácok és lányok csak a legkiválóbb alapanyagokhoz és ételekhez hajlandóak a nevüket adni.

Asztalfoglalás nincs, de ha véletlenül telház lenne, sosem kell sokat várni egy-egy felszabaduló asztalra. A hely erősen bababarát, jelentsen ez a szó bármit is, a lényeg, hogy a hatalmas ablak melletti műfüves dobogón rettentő jól tudnak szórakozni a gyerekek a híres svéd áruház plüsscápájával és a hatalmas párnákkal. Fontos, hogy amint beüt a tavasz, nyit a terasz. Pár asztal kikerül az utcára, ahol kellemes árnyékban lehet nekiállni a nap legfontosabb étkezésének, egy változatos ebédnek vagy egy hosszú napot levezető sörnek. Kicsit még rá kell érezni erre a slow food történetre a budapesti közönségnek, de az irány jó, és ez a hely komoly zászlóshajó lehet a csekély számú fővárosi reggelizőhelyek között.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •