A robotok már nem a jövőt jelentik, hanem itt vannak a jelenben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egy budapesti kávézóban már hét nagyobb robottal és kilenc kicsivel találkozhatnak az érdeklődők. Egy kávé mellett akár ki is próbálhatják a robotokat az Enjoy Budapest Caféban, emellett részben a felszolgálás is ők végzik, így éles helyzetben is tesztelhetik a képességeiket.

061.hu

Az Enjoy Robotics céljai között az ismeretterjesztés mellett szerepel, hogy „Magyarország felkerüljön a robotika térképére és bizonyítsuk, aktív részesei vagyunk az iparágnak. Éppen ezért fontos első lépés, hogy a világon egyedülálló módon ennyi robotot gyűjtöttünk egy helyre” – emelte ki Csizmazia Tibor E-szoftverfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója, az Enjoy Robotics üzletág vezetője.

Az Enjoy Budapest Café szeretne olyan műhelyközösséget létrehozni, ahol bárki részt vehet a robotok fejlesztésében, hiszen maguk a gépek bármire képesek, amire beprogramozzák őket. A gyerekek pedig a játékrobotok által elkezdhetnek belelátni, beletanulni a programozás alapjaiba, amely egy igazi jövőálló szakma.

https://youtu.be/V5kdJeZ3lGg

A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Ragács András