Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Több mint 170 országból érkeztek a fotósok 6. évente megrendezett Sony World Photography Awards versenyére, ami pár év alatt a szakma egyik legmegbecsültebb eseményévé nőtte ki magát. A győztest február 5.-én hirdették ki a kategóriákban, válogatásuk azonban a Time magazin cikkén alapulva, a 15 legizgalmasabb képet muatatja meg.

NULLAHATEGY

maciej-makowski-poland-shortlist-travel-open-competition-2013_press

1.Maciej Makowski: “Az  indiai Jaipur külvárosában csavarogtam , amikor észrevettem egy madárfelhőt a levegőben. Én csak ösztönösen megnyomtam az exponáló gombot a gépemen.”

christian-aslund-sweden-finalist-campaign-professional-competition-2013-sony-world-photography-awards

2. Tisztelgés a régimódi 2-D platform videojátékok előtt, amit az alkotó eredeti helyszíneken forgatott Hong Kong-ban. A képeket felhőkarcolókról lőttek a föld felé, teleobjektívvel, hogy a kép úgymond kisimuljon.

obama-sony-photo-award-2013

3. Brooks Kraft fotóriporter követte Barack Obamát utolsó kampányán, intim pillantást nyújtva az elnök újraválasztási harcáról. Brooks Kraft részletesen beszámolt Obama elnök útjáról a Time magazine számára a kampány során.

paolo-pellegrin-italy-finalist-current-affairs-professional-competiiton-2013

4. Egy férfit letartóztatnak Rochesterben, New York államban, miután megsebezte apját egy szamuráj karddal. Rochester északi részén a lakosság 27%-a lakik, de itt követik el az erőszakos bűncselekmények 80%-át. Az elvándorlás és slummosodás mindennapos, számtalan üresen hagyott házból lesz itt drogtanya. A közoktatás szintén siralmas ezen a környéken, ahogy a szociális ellátás és az infrastruktúra további elemei is gerjesztik a gettósodást és a bűnözés növekedését.

5.

fausto-podavini-italy-finalist-lifestyle-professional-competition-2013
5. Fausto Podavini: “A demens idősek, családaik és barátaik egyaránt szenvednek, személyes, szociális és anyagi téren egyaránt. Az odafigyelés hiánya globális probléma. A demencia helyes megértése segítheti a kormányokat is abban, hogy a problémát megfelelő szinten kezeljék.”

President Barack Obama and First Lady Michelle Obama in Davenport, IA, 8/15/12.

6. Barack Obama elnök és a First Lady Michelle Obama Davenportban, Iowában, 2012. augusztus 15-én.

danny-cohen-australia-shortlist-enhanced-open-competition-2013-press

7. Az auszrál  Danny Cohen fotóilluszrációja.

An employee of Cinema Pamir sells refreshments during the movie interval in Kabul

8. Egy eladó frissítőket árul a szünetben a Pamir moziban, Kabulban, 2012. május 3-án. Egykoron az afgán kultúrelit “játszótereinek” számítottak, de ma Kabul mozijai lepusztultak és tükrözik azt, hogy az ország ipara az összeomlás szélén áll, konfliktustól és pénzügyi gondoktól terhelt az ország.

hiep-nguyen-hoang-vietnam-shortlist-nature-wildlife-open-competition-2013_press

9. Hoang Hiep Nguyen: “Az utolsó pollen spóra épp arra készül, hogy elhagyja a pitypang virágát. Egy katicabogár megpróbálja azt megtartani, talán mert nem akar egyedül lenni.”

anurag-kumar-india-arts-and-culture-shortlist-arts-and-culture-open-competition-2013_press

10. Anurag Kumar: “Holi – a színek fesztiválja  – kétségtelenül a legvidámabb és féktelenebb hindu fesztivál. Egy alkalom arra, hogy hamisítatlan örömöt és vidámságot teremtsen. Szórakoztató és játékos, tele zenével és tánccal, és természetesen, sok élénk színnel! ”

nathan-wills-australia-shortlist-travel-open-competition-2013_press

11.Nathan Wills: “A társam épp felvette a búváruszonyait a parton, és én arra készültem, hogy épp kiússzak a partra, amikor hirtelen ellőttem ezt a képet. Sose képzeltem volna, hogy egy teknős épp arra fog kavarni,  pont abban a pillanatban, amikor épp kidugom a fejem a vízből…”

myriam-meloni-argentina-finalist-arts-and-culture-professional-competition-2013

12. Az ikerpár, Laura és Belén épp a “Quinceañera” ünnepét tartják,  ami egy, a 15. születésnapon rendezett különleges, latin ünnep.  Mindezt egy  villanykék, 1972-es Ford Fairlane limuzin hátsó ülésén, Buenos Airesben teszik.

Niger Delta

13.Egy gyerek várja a Niger-deltában egy mólón, hogy kipakolják a dízelkonténereket, ahol az illegálisan finomított üzemanyag értékesítése a feketepiacon, illetve a helyi töltőállomásokon önálló üzletágnak számít. A Niger Delta számos településén, az egész helyi gazdaság a tiltott diesel-kereskedelemre épül , és a kisgyermekek is gyakran dolgoznak a dokkokon ahelyett, hogy iskolába járnának.

ng-chai-hock-singapore-shortlist-arts-and-culture-open-competition-2013_press

14. Ng Chai Hock: “Szerzetesek nézik a csodálatos éjszakai égboltot, ami több ezer lámpással van tele a Yi Peng Lámpás Fesztivál alkalmából. Ez volt az a pillanat amire vártam, és nagyon hamar el is repültek a lámpák aznap az erős szél miatt. Egy nagyon kemény felhőszakadás is történt pont azután, hogy elindultunk. ”

Headless

15. Az Arts and Culture (művészet és kultúra) kategória győztese, a lengyel Adrian Jaszczak munkája egy művészi torna versenyen készült Lengyelországban.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •