A Star Trek sci-fi-széria négy rövid epizódból álló sorozattal folytatódik ősszel az amerikai CBS csatorna streaming szolgáltatásának programján. A Star Trek: Short Treks havi egy 10-15 perces epizóddal jelentkezik majd. Az egyes részek teljes, befejezett történetet mesélnek el – jelentette be a CBS a San Diegó-i Comic-Con szórakoztatóipari vásáron.

MTI

A rövid részek kapcsolódnak majd a tavaly kezdődött Star Trek: Discovery tévésorozathoz, amelynek készül már a második évada – mondta el Alex Kurtzman, a sorozat társ-alkotója és executive producere. Az Enterprise csillaghajó kalandjairól szóló eredeti Star Trek-sorozat 1966-ban debütált az amerikai televízióban. A sorozat alkotója a néhai Gene Roddenberry volt, James Kirk kapitányt William Shatner, vulkáni első tisztjét, Spockot Leonard Nimoy játszotta. A sorozatot számos további tévészéria és film követte.

A CBS júniusban jelentette be, hogy a Star Trek-sztori újabb sorozatokkal, minisorozatokkal és animációval bővül a Kurtzmannal kötött produkciós szerződés keretében.