A mádi Szepsy Pincészet lett Európa legjobb borászata. A II. Golden Vines Awards díjkiosztó ünnepségén két díjat is kaptak.

061.hu

Firenzében a II. Golden Vines Awards díjátadón id. Szepsy Istvánt választották a Golden Vines Hall of Fame legújabb tagjává és a Szepsy Pincészet lett Európa legjobb borászata – számolt be az Agroinform.hu

A fine wine Oscar-gálájaként is emlegetett II. Golden Vines Awards díjkiosztó ünnepséget október 14. és 16. között tartották meg, melyen a magyar borászat két rangos díjban is részesült. Idősebb Szepsy István elnyerte a 2022 Golden Vines Hall of Fame Award díjat, azaz bekerült a Hírességek Csarnokába, a Szepsy Pincészet pedig megkapta a 2022 Golden Vines Best Fine Wine Producer in Europe díjat, azaz Európa legjobb pincészetének választották.

Ifjabb Szepsy István az elismerésekkel kapcsolatban elmondta: ez egy olyan díj, amit szavazás után azoknak osztanak ki, akik 2022-ben is képesek valami újat, valami meglepőt mutatni, megújulni a borvilágban. Véleménye szerint sokat számított a londoni jelenlétük is, hiszen a Szepsy Pince olyan borokkal került be, amelyek Londonban voltak nagyon sikeresek. Azon a piacon 22 éve vannak jelen, emiatt figyelhettek fel rájuk – írja a hírportál.

„Tulajdonképpen nem nagyon tudok másik olyan díjat mondani a világon, ami ennyire fontos lenne a márkaépítés szempontjából. Itt ez most azért kulcsfontosságú, mert a Hall of Fame díj az az egész esemény legnagyobb díja. És azért, mert most először került magyar márka a csúcs nemzetközi márkákkal közös rendezvényre” – nyilatkozta a borász.

Az eseményen 106 ország 943 vezető borszakértője állította össze a díjazásra felterjesztett borászok és borászatok listáját, majd szavazott a Golden Vines Awards későbbi győzteseire.

Fotó: MTI