Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Billy Elliot – a Musical-ben komoly tehetségkibontakoztató program eredményeként énekes-táncos kisfiúkat fedezhetünk fel címszereplőkként, a felnőtt gárda pedig valódi sztárparádét vonultat fel. A július 29-i magyarországi bemutatón többek között Csákányi Eszter és Stohl András lép színpadra. Csákányi Eszterrel beszélgettünk. 

CSETE BORBÁLA – 061.hu

Billy Elliotot eddig a 11 millióan látták, tehát a darab segítheti a balettművészi pálya népszerűsítését. Szirtes Tamás az alkotói szabadságot emelte ki: a készülő magyar “non replika” előadásra ambíciózusan 10 milliós magyart várnak. A darab a 80-as évek Angliájában, az angol szénbányászat megszűnésekor játszódik. A kis táncos Billy a művészet hatalmát testesíti meg: reményt ad, élni segít. 

Billy Elliot a Musical erkel Színház 2016.02.16. Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

Aktív táncos szerep lesz a nagymamáé a Billy Elliottban?
Nekem van egy tervem, egy gyönyörű szám a nagymamáé egy táncbetéttel, és ott én mindent szeretnék megcsillogtatni! Tizennégy évig tanultam táncolni, Fini néninél és Mednyánszky Heninél – nem lesz szégyellnivalóm. A szerep adja a táncos karaktert!

Ez egy páros szám, a nagypapával?
 A nagypapa nem él már, a nagyi csak álmodozik a táncról…

Billy Elliot a Musical erkel Színház 2016.02.16. Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

Milyen egyéb elfoglaltságok várják 2016-ban?
Negyedik éve Pintér Bélával dolgozom, az idei bemutatónk a Fácántánc. Örömmel mondom, biztos bázis lett számomra a társulat. A Katona Kamrában az Elnöknők immár húszéves szériája mellett Parti Nagy Lajos, A hét asszonya monodrámámat játszom. Van egy önálló estem a Spinozában, és a jövő évadra csúszik a Rózsavölgyi Szalonban Rubin Eszter Barchesz című könyvéből készülő előadásom.

Milyen filmes munkák találták meg mostanában?
Két filmet forgattam, Kamondi Zoltán, Halj már meg című remek filmjét, valamint Tasnádi István írt és forgatott egy szenzációs tévéjátékot. Folytatódik a Terápia is, ahol még feltűnök Mácsai Pál mellett.

Billy Elliot a Musical erkel Színház 2016.02.16. Fotó: Horváth Péter Gyula

Fotó: Horváth Péter Gyula

Nagyon elfoglaltnak tűnik, marad idő tervezni, töltődni?
Szabadúszóként nagyon kézben kell tartanom az életem – mit, kikkel szeretnék csinálni. Nagyon jó társam ebben Orlai Tibor, most a Rózsavölgyi Szalon. Az idei Fácántánc és a Billy Elliot mellett a Barchesz már őszre kerül… Voltak és vannak álmaim, kivel, hol szeretnék dolgozni és Szirtes Tamás, valamint az Erkel Színház, ahova kislányként jártam, ilyen beteljesült álommunka!


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •