A legnépszerűbb magyar előadók mellett idén a The Prodigy, a dán Lukas Graham, a berlini DJ-producer Alle Farben, Charlott Boss, azaz Nod One’s Head, valamint a kilencvenes évek legnépszerűbb dance párosa, a 2 Unlimited is vendége lesz az immár tizedik születésnapját ünneplő Campus Fesztiválnak július 19. és 23. között a debreceni Nagyerdőben.

MTI

A jubileumi évben több mint 200 nem zenei program is szerepel a Campus Fesztivál kínálatban. Irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, Dumaszínház és a Debreceni Egyetem is várja a látogatókat. A debreceni Csokonai Színház saját programhelyszínén zenés és nem zenés színházi programok, improvizatív előadások lesznek, éjféltől pedig dzsesszprogram várja a látogatókat.

A legnagyobb magyar fesztiválok sorába lépve a Campus sem maradhat ki a feltörekvő zenekarok legfontosabb hazai versenyéből. A Nagy-Szín-Pad kezdeményezéshez csatlakozva a Nagyerdőn helyet kap a televíziós műsorba bekerült nyolc zenei produkció (Dope Calypso, Jónás Vera Experiment, Konyha, Lóci Játszik, Mörk, Petruska, The Qualitons és Sena).

A programkínálat bővülése mellett a fesztiválterület is nő, idén már a Nagyerdei Stadion is körül járható lesz. A fesztivál, amely tavaly 98 ezer látogatót vonzott, a Nagyerdei Stadionban és környékén egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat.

Fotó: Ranker