Veréb Tamás és Vágó Zsuzsi alakítják a Titanic musical szerelmespárját a nyári Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az ötszörös Tony-díjas darabot Somogyi Szilárd, a Budapesti Operettszínház rendezője állítja a Dóm tér színpadára non replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, Maury Yeston zenéjét pedig Balassa Krisztián karmester dirigálja majd.

MP – 061.hu

A szerzők kivételes engedélyével egy olyan előadás jöhet létre a Broadwayt is meghódító dalokból a szegedi Dóm téren, amelyet még sehol nem láthattak a világon. A Titanic történetét számos feldolgozásban mutatták már be, többek közt James Cameron kultikus filmjében is. leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével.

“Az álomhajó története megmutatja, milyen szélsőségekre képes az ember, amikor a legnagyobb álmait próbálja elérni, vagy mikor vészhelyzetbe kerül. Hiába telt el több mint száz év a hajó útja óta, felfedezhetők furcsa párhuzamok a mai világgal”

– nyilatkozta tavaly Somogyi Szilárd rendező. Az ősbemutatóra nemcsak szívhez szóló történetet, hanem slágereket is garantál az alkotógárda, az érzelmekben gazdag dalokat Balassa Krisztián karmester dirigálja majd – a Szegedi Szabadtérin hat estén, augusztus 9-én, 10-én, 11-én, valamint 16-án, 17-én és 18-án mutatják be a darabot. 

A Dóm tér színpadára visszatér Veréb Tamás, aki A Notre Dame-i toronyőr után most egy újabb szerelmes hős szerepében lép fel: Jim Farellt játssza. Szerelmét, Kate McGowant Vágó Zsuzsi, a Budapesti Operettszínház művésze alakítja majd. A Titanic mindenre kíváncsi, csípős humorú hölgyét, Alice-t Détár Enikő kelti életre. A hajó tervezőjének megformálására Szabó P. Szilvesztert kérték fel az alkotók, a Titanic tulajdonosát Szolnoki Tibor fogja alakítani. Az előadásban feltűnik még Sándor Péter, Kerényi Miklós Máté, Frankó Tünde és Földes Tamás is.

Kép: jegy.hu