Alan Taylor, a Trónok harca rendezője bejelentette, hogy Gold Mountain (Aranyhegy) című új filmje az amerikai történelemmel foglalkozik, az 1850-as évek végi aranyláz idején Amerikába érkezett első kínai bevándorlók történetének egy szeletét mutatja be.

MTI

Az új film részét képezi egy gigantikus inkubátorprogramnak a hongkongi székhelyű Starlight Culture kínai filmvállalattal. A forgatás a tervek szerint 2020-ban kezdődik, és még abban az évben be is fejeződik – közölte a rendező a Sanghaji nemzetközi Filmfesztiválon.

“A történelem érdekel a legjobban” – mondta a rendező a Hszinhua kínai hírügynökségnek. Hozzátette, felesége kínai-amerikai, és mindig is el akarta mesélni az első kínai bevándorlók integrációjának történetét.

A film egy ravasz özvegyről szól, aki segített az Egyesült Államokba csempészni egy zabolátlan kínai lányt, aki bekerül egy férfi sovinizmus uralta erőszakos világba. A két nő együtt vívja meg harcát és a végén egy mély kapcsolat alakul ki közöttük.

“Meglepődne, ha kinyitná az Egyesült államok történelemkönyvét. Szinte teljesen kitörölték belőle az első kínai bevándorlók történetét, aki segítettek felépíteni az ország nyugati részére vezető vasútvonalat. Még számomra is nagyon nehezen kezelhető a téma. Egészen addig az volt, amíg nem bukkantam rá erre a két nőre, akik olyan körmönfontak, olyan valóságosak. Meggyőztem magam, hogy meg kell csinálnom a filmet” – magyarázta.

Taylor hangsúlyozta, hogy filmje “nagyon amerikai” és egyben “nagyon kínai”. Lefesti a tipikus amerikai nyugatot az első bevándorlókkal, mint fő karakterekkel.

Michelle Yeoh kínai malájziai hollywoodi filmcsillag lesz a film társproducere.

A Starlight kedden Sanghajban bejelentett egy sor kínai-amerikai film inkubációs tervet, benne Roland Emmerich Rebirth, Robert Zemeckis Empress Wu és Sylvester Stalone Bad Boys című filmjével.

A Hollywoodban már az elmúlt években jó üzleti kapcsolatokat kiépített vállalat olyan rendezőket nyert meg magának, mint Roland Emmerich, Alan Taylor, Robert Zemeckis, Gary Gary és Jonathan Liebesman.

A kiemelt kép illusztráció!