Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Miután a héten több ismert, a Demokrata Párthoz kötődő személyiség – köztük a Clinton házaspár és Barack Obama – címére érkezett robbanószerkezetet vagy fehér port tartalmazó csomag, csütörtökön egy Robert de Nirónak címzett gyanús csomagot is elszállítottak a rendőrök Manhattan Tribeca nevű negyedéből. Még aznap Joe Biden volt amerikai alelnöknek címzett, hasonlóan gyanús, feltehetően csőbombát rejtő csomagot is találtak. 

MTI

A csatorna portálja rendőri forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a csomagon hasonló jelzések vannak, mint azokon, amelyekben csőbomba volt, s melyeket Bill és Hillary Clintonnak, Barack Obamának és Soros Györgynek címeztek. A rendőri akció a Greenwich Street 375. alatt folyt, ami a Robert de Niro által alapított Tribeca Filmfesztivált szervező Tribeca Film Center címe. De Niro korábban többször élesen bírálta Donald Trump amerikai elnököt.

Még aznap Joe Biden volt amerikai alelnöknek címzett, hasonlóan gyanús, feltehetően csőbombát rejtő csomagot is találtak, amire Delaware államban, New Castle-ban figyeltek fel a postán. A héten több ismert, a Demokrata Párthoz kötődő személyiség címére érkezett robbanószerkezetet vagy fehér port tartalmazó csomag: szerdán a Clinton házaspár, Barack Obama volt elnök és további három demokrata párti politikus, Debbie Wasserman Schultz floridai és Maxine Waters kaliforniai képviselő, valamint Eric Holder, az Obama-kormányzat volt igazságügyi minisztere kapott levélbombát.

Gyanús csomag érkezett továbbá a CNN hírtelevízió New York-i szerkesztőségének épületébe is, amelyet rövid időre ki is ürítettek. A CNN szerint azt a csomagot John Brennannak, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának, a hírtelevízió rendszeres kommentátorának szánták.

Hétfőn Soros Györgynek a New York államban lévő Katonah településen lévő villája postaládájában helyeztek el robbanószerkezetet, amelyet az egyik alkalmazott talált meg. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette, hogy a robbanószerkezetek hasonlatosak egymáshoz, valószínűleg egy helyről származnak.

Fotó: Variety


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •