Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Az egykor a világ száz legéletveszélyesebb műemlékei közé tartozó Várkert Bazár felújításával a budai oldal látképe immár két éve régi fényében ragyog. Az újjászületett bazár a turisták közkedvelt célpontja lett. Ugyanakkor nagy hiányossága volt a neoreneszánsz épületegyüttesnek, hogy a felső részen nem lehetett egy kávét vagy frissítőt kapni. Az Öntőház udvarba tervezett vendéglátó pavilon üresen állt. Mostantól azonban a Bazaar Eclectica megnyitásával a gasztronómia kedvelői is birtokba vehetik a a Várkert Bazárt.

SZABÓ FRUZSINA ANNA- 061.hu

Modern, ízig-vérig kortárs étteremmé változtatták az Öntőház udvarban álló pavilont. A Bazaar Eclectica megálmodói a teret szerkezetkészen kapták, mondhatni egy üres vászonra dolgozhattak, amelyet a legmenőbb elemekkel, egységes arculattal, fantasztikus textúrákkal és nem utolsó sorban ínycsiklandozó falatokkal töltöttek meg. 

Várkertbazár étterem Bazaar étterem 2016.04.14. fotó: Horváth Péter Gyula

Fotók: HORVÁTH PÉTER GYULA

A dizájn különböző felületek, anyagok variálásával éri el az eklektikus hatást. Stábunk legkedvesebb szöglete az étterem egyik sarkában meghúzódó három zöld csíkból álló fal, ami elsőre úgy néz ki, mintha valami bolyhos IKEA szőnyeg lenne. Ám picit közelebb lepve láthatjuk: ez a fal él. A piciny növények izlandi zuzmók alkotják, amiket aprólékos munkával három hét alatt helyeztek fel. A magyar szem számára szokatlan díszítőelem akár öt- hat évig is elél a környezet páratartalmából táplálkozva.  

Tisza Lajos, a melegkonyháért felelős vezető a 061.hu-nak elmondta: az étterem különlegessége, hogy nincs állandó étlap, csak friss alapanyagokból készített napi ajánlat“Számunkra a frissesség nagyon fontos, ezért született meg ez a koncepció. Az alapanyagkészletünk annyira gazdag, hogy az egyedi igényeket maximálisan ki tudjuk elégíteni, így egy gyermekmenü vagy vegetáriánus fogás elkészítése nem okoz gondot. Fontos kiemelnem, hogy húsos ételeink nagy része executive séfünk saját tanyáján nevelt kecskéiből, mangalicáiból és szárnyasaiból készülnek. A borlapon elsősorban magyar termelők tételei szerepelnek, de számos proseccót, cavát és champagne-t is tartunk.”

Várkertbazár étterem Bazaar étterem 2016.04.14. fotó: Horváth Péter Gyula

Pál Krisztián, a Bazaar Eclectica ügyvezetője szerint az épület, az előtte elterülő udvar, valamint a hamarosan teljes kapacitással üzemelő, 150- 200 fő befogadására is alkalmas terasz kitűnő lehetőségeket ad arra, hogy kisebb és nagyobb rendezvények otthona legyen. “A megnyitás óta, az utóbbi három hétben már több rendezvényt is tartottunk. A Eclectica belső terét igyekeztünk úgy kialakítani, hogy elkülöníthető részekre lehessen tagolni, így amíg a jobbszárnyban egy nagyobb szülinapi party van, a bal oldalon, valamint a pultnál nyugodtan vacsorázhat, iszogathat a többi vendég. Az Öntöde udvarra nyáron több programot – koncerteket, gyermekprogramokat – szervezünk. Tervezzük, hogy a foci EB ideje alatt kivetőt, babzsákokat és italos standokat is kihelyezünk. 

Várkertbazár étterem Bazaar étterem 2016.04.14. fotó: Horváth Péter Gyula

Az épület tetejére a megfelelő árnyékolás után hamarosan felkerülnek a bútorok, de külön bárpult mellett is gyönyörködhetnek a város esti fényeiben vendégeink. És ez nem minden: igazi BBQ hangulat lesz a teraszon, ugyanis külön grill részleg szolgája majd az éhes betérőket. 

 

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •