A Közlekedési Múzeum épületének felújítását végző Városliget Zrt. feljelentést tesz egy, a munkaterületen tiltakozó bántalmazása miatt – tudatta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa péntek este közleményben. A bántalmazást elfogadhatatlannak tartja és egyetért a történtek kivizsgálásával Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója is.

MTI

 Baán László közölte: egy pénteken nyilvánosságra került videófelvételen látható, hogy a Közlekedési Múzeum munkaterületén a tetőn dolgozó személy egy oda felmászó, a munkaterületen illegálisan tartózkodó tiltakozót bántalmazott. Miután a Liget Budapest Projekt csak a jogszabályoknak minden szempontból megfelelő eljárást tartja elfogadhatónak valamennyi, a projekttel kapcsolatos tevékenység során és elítél bármely erőszakos, önhatalmú, a törvényességet semmibe vevő cselekedetet, a Városliget Zrt. a bántalmazás miatt feljelentést tesz – közölte Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója közleményében tudatta, hogy a múzeum régi épületét hetekkel ezelőtt tulajdonjogilag és gyakorlatilag is átadták az újjáépítést végző Városliget Zrt-nek. Az épület bontását és annak megszervezését a Városliget Zrt. által megbízott bontócég végzi. A főigazgató a pénteken nyilvánosságra került felvételek kapcsán közölte: elfogadhatatlannak tartja, hogy valamelyik ott dolgozó a tetőre mászó tiltakozót bántalmazta és egyetért a vizsgálat szükségességével.

“Bízom benne, hogy a Közlekedési Múzeum régi, használhatatlan épületének bontása békésen folytatódhat” – áll a közleményében. Vitézy Dávid kitért arra is: a múzeum stábja és vezetése jelenleg az új kiállítás tervezésén, a régi járművek restaurálásán, egy új ferihegyi repüléstörténeti múzeum terveinek összeállításán és a gyűjtemény bővítésén dolgozik. “Az új múzeum terveiről a sajtóban többször beszéltem és a jövőben, még az építési engedélyezési eljárás megkezdése előtt civil egyeztetéseken is be fogjuk mutatni a terveket, természetesen lehetőséget biztosítva azok véleményezésére.” – írta közleményében.