A hosszú hétvége az édesszájúak számára igazi csemegét kínál, ugyanis március 14-én és 15-én a fővárosi Akvárium klubban első alkalommal csábít az ingyenes Retro Édesség és Marcipán Fesztivál, ahol közel ötven év édességeivel találkozhatnak a látogatók.

SZABÓ FRUZSINA ANNA- 061.hu 

Ki ne szerette volna a búcsúk elengedhetetlenen nyalánkságát, az extra édes kakasos nyalókát, ki ne hallott volna szüleitől, nagyszüleitől a krumplicukorról és a törökmézről? Ezen csemegék segítségével tehetünk időutazást a múltba a Retro Édesség és Marcipán Fesztiválon. A szervező Királyi Marcipán Desszert kézműves manufaktúra nem titkolt célja a rendezvénnyel, hogy a múlt, a jelen és a jövő édességeit mutassa be egy helyen.

Mezei Rita cukrász, a Manufaktúra alapítója az esemény keddi sajtótájékoztatóján kiemelte: ” Ahogy a gasztronómia is gyakran fordul vissza a múlt ízei felé, úgy mi is az édesiparban gyakran inspirálódunk a régi zamatokból. A fesztiválon közel 150 fajta édesség vonul fel. A régmúlt vásári édességeitől egészen a magas minőségű kézműves marcipán bonbonokig, de készülünk sokak kedvencével, a vattacukorral is. Az ingyenes kóstoló alkalmával az érdeklődök bepillanthatnak a kézzel készült finomságok összeállításába, ugyanis az alapanyagokat magunk márthatják, díszíthetik. Természetesen kapnak ehhez szakmai tanácsot, hogy igazán finom legyen a végeredmény. “

Rosta N. Napsugár, a fesztivál sajtóreferense a tájékoztatón elmondta, hogy nem csak kulináris, hanem kulturális csemegékkel is készülnek. “Szeretnénk a régi majálisok hangulatát megidézni: a nagycsaládosoknak de a fiataloknak is ideális programokat szerveztünk. Így lesznek gyerekprogramok, mint arcfestés vagy bohócelőadás. Három órától zenei produkciók szolgáltatják a hangulatos aláfestést. Hétfőn Szakonyi Milán, kedden pedig Fekete István lép a színpadra.”

Jó hír, hogy az ételallergiások és a cukorbetegek is megtalálhatják számításukat, ugyanis glutén és laktózmentes és diabetikus termékekkel is találkozhatnak. 

A fesztivál mindkét nap 10:00-tól 20:00-ig várja a látogatókat. Belépés ingyenes. Részletes információkért kattintson az esemény Facebook oldalára.