Dokumentumfilm készült az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról. Az 57 perces alkotást pünkösdhétfőn este tűzi műsorára a Duna Televízió „Ahol az Ég összeér a Földdel” címmel, Siklósi Beatrix rendezésében.

061.hu

Az alkotásban a világ számos tájáról érkezett egyházi és világi méltóságok gondolatai mellett megjelenik egy elsőáldozó kisfiú, egy Gyimesből érkezett zarándok, egy önkéntes segítő és egy hírnök is. A mozgóképes mű nem csak a hívőkről, és nem csak a hívőkhöz szól, hanem többek között arra keresi a választ, hogy erősíti vagy cáfolja-e egymást a tudomány és a vallás, vagy hogy mi az oka annak, hogy a tiszta forrásból táplálkozó hit Európában gyengül, Afrikában erősödik.

Az alkotókat az a megtiszteltetés érte, hogy a pápai különgépen utazhattak és „testközelből” készíthettek felvételeket a Szentatya budapesti látogatásáról. A filmben mások mellett megszólal: Ferenc pápa, Erdő Péter bíboros, érsek, Robert Sarah guineai bíboros, Veres András, a püspöki kar elnöke, Koreából, a Fülöp-szigetekről, az USA-ból, Nigériából, Irakból és más országokból érkezett előadók, de találkozhatnak például Dani Gyöngyi paralimpikonnal is. A néző exkluzív felvételeket láthat a katolikus egyház első és legnagyobb eucharisztikus csodájának tartott ereklyéiről, amelyeket az olaszországi Lanciano városában őriznek.

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina és Ábrahám Zsolt