A Magyar Zene Háza az egyik legismertebb kortárs magyar épületté vált nemrégiben, amikor Németországban, Münchenben a magyar küldöttség átvehette az újabb rangos elismerést” – hangsúlyozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Gyorgyevics Benedek. A Városliget Zrt. vezérigazgatója a rangos elismerés kapcsán elmondta: “a Sou Fujimoto által tervezett és az őszi Városliget gyűrűjében teljes pompáját mutató gyönyörű épület szerdán Európa talán egyik legjelentősebb ingatlan expóján vívott ki ismét rangos elismerést, de ez nem az első díja a Magyar Zene Házának, hiszen ahol elindítják, a legkomolyabb elismerésekre számíthat“.

SUSÁNSZKY MÁTYÁS – 061.HU

A „világ legjobb kulturális célú ingatlanfejlesztése” díjjal jutalmazták a Liget Budapest Projekt keretében megépült Magyar Zene Házát az egyik legjelentősebb ingatlan-szakmai kiállításon Németországban október 5-én. A German Design Council által odaítélt elismerést az egyik legjelentősebb nemzetközi ingatlanszakmai kiállításon, a müncheni EXPO REAL-on adták át.

A Magyar Zene Háza az egyik legismertebb kortárs magyar épületté vált nemrégiben, amikor Németországban, Münchenben a magyar küldöttség átvehette az újabb rangos elismerést

– hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte,

a Sou Fujimoto által tervezett és az őszi Városliget gyűrűjében teljes pompáját mutató gyönyörű épület szerdán Európa talán egyik legjelentősebb ingatlan expóján vívott ki ismét rangos elismerést, de ez nem az első díja a Magyar Zene Házának, hiszen ahol elindítják, a legkomolyabb elismerésekre számíthat.

Batta András, a Magyar Zene Háza (MZH) ügyvezető igazgatója, Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója, Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, Horn Márton, az MZH intézményigazgatója, valamint Fudzsimoto Szu japán építész; fotó: MTI

Gyorgyevics Benedek elmondta, csak néhány hetes hír, hogy az épületet a legjobb turisztikai desztinációvá választották, néhány hónapja pedig a New York City Awards elhódításával a zsűri a zenei fejlesztést is díjazta. Hozzátette, építészeti elismerésből a világ legjelentősebb díjait már mind begyűjtötte az épület.

Az a három alappillér, amire az egész Liget Budapest Projekt épített, hogy világszínvonalú ingatlanfejlesztés valósul meg a Városligetben, emellett olyan új turisztikai attrakcióval bővül a főváros és ezáltal Magyarország, amely miatt Londonból, vagy épp Barcelonából is megéri repülőre ülni, nem utolsósorban világszínvonalú kulturális, zenei tartalommal teljen meg a Városliget, teljessé vált

-hangsúlyozta.

A neves építészekből álló öt tagú nemzetközi zsűri a legjobb és leginnovatívabb építészeti és tervezési megoldásokat felvonultató, világszerte megvalósult  új épületeket díjazza, az elmúlt években olyan, a világelithez tartozó sztárépítészek alkotásait ismerték el,  mint Dorte Mandrup, Kengo Kuma, Alberto Caiola vagy Sir David Chipperfield. A Sou Fujimoto tervezte  Magyar Zene Háza ezzel az ingatlanszakma két legnevesebb seregszemléjén is a világ legjobbjai közé került,  hiszen idén márciusban a Cannes-i MIPIM-en, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán  a zsűri fődíját nyerte. A mostani elismeréssel nem csak Magyarország legtöbbet díjazott épületévé vált a  ház, hanem az egész kontinens egyik legizgalmasabb és -felkapottabb új épülete jött létre, ami sorra vívja  ki a zsűri elismeréseit Angliától az Egyesült Államokig, Franciaországtól Németországig. Nem véletlen, hogy  a Magyar Zene Háza látogatottsága példátlan gyorsasággal lépte át a 600.000 főt.