Lónak a kaszát címmel tavaly adott ki kislemezt a különleges és egyedi hangzásvilágú, gyakorlatilag beskatulyázhatatlan zenével nyomuló Gyík zenekar. A Lukovich András, Nagy Viktor és Balogh Borsa fémjelezte trió hamarosan új EP-vel jelentkezik, amelynek II. tételéhez már el is készítették videoklipjüket.

061.hu

Az Alapmű címre keresztelt háromszámos EP fölött ismét Dióssy Ákos bábáskodott, előfutárként pedig Csermely Gábor készített egy különleges szövegvideót a II. tételhez. Az anyagból kitetszik, hogy a csapat továbbra is a looperes-akusztikus szövegpornó, a hiphop és a slampoetry csapásirányán mozgolódik, a kísérletező kedv azonban töretlen.

“Bátran kijelenthetjük, hogy zeneileg talán a legérettebb lemezünket raktuk össze, ami nem kis mértékben köszönhető annak, hogy a csodálatos Veres Ida vokálozik mindhárom számban, illetve, hogy bátran nyúltunk olyan saját fejlesztésű egzotikus hangszerekhez, mint a vérfuvola, vagy éppenséggel a popitrombita” – nyilatkozták a trió tagjai a napokban az A38-tól a Zeneakadémiáig zenei blognak.  A Gyík legközelebb június 21-én, a Fishing on Orfű fesztiválon ad koncertet.

Na de ne lacafacázzunk, íme a klip: