Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 2
 •  
  2
  Shares

Soha nem voltam nagy húsfogyasztó, sőt, ami azt illeti, kimondottan vegetáriánus vagyok. Így minden, ami nem a rántott sajt, vagy rántott zöldség sült krumpli kombinációjával kezdődik, annak nagyon örülök. Szinte rohantam, amikor először hallottam az óbudai Istvánffy Veggie Burgerről, ami vegán objektum, tehát az itt kapható ételek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket. A hiteles és objektív vélemény kedvéért elrángattam a húst hússal evő barátomat is. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

A Kolossy téren megbúvó kicsi étteremben letisztult minimalista design fogadott minket, illetve a burger variációk végeláthatatlan sora, ugyanis nem elég, hogy tízféle szendvicsből válogathatunk, megszabhatjuk hogy gombás, búzás vagy zabpelyhes pogácsát kérünk bele, akár duplán. A vad vegánok kedvence mellett tettem le a voksom: a zabpelyhes pogit választottam dupla hamburger kiszerelésben.

A párom a dupla gomba pogácsás Csodaburger mellett döntött, aminek BBQ szósszal adtak pikáns ízt. A szendvicsekhez kértünk sült krumplit, amihez a majonézt kiváltó mandula szószt kaptuk. A napsütésben kiültünk a Kolossy tér padjaira (az Istvánffyban nem problémáznak azon, ha tálcástul kivonulsz az étteremből a szabadba), és indulhatott a teszt. Első harapás után rögtön megállapítottam, hogy a zabpelyhes pogácsák nem szárazak, sőt szaftosak és ízesek. A saját gyártású buci omlós, a hagyma, az uborka, a ketchup és a mustár pedig megadja azt az ízkombinációt, ami biztosítja a valódi hamburger élményét.

DSC_0398 (1)

Sokkal jobban izgultam a húsevők királyának véleményétől, aki azt mondta: “Ez nagyon jó. A gombás pogácsa zamatos, a fűszerezés bátor, a BBQ pedig feldobja a szendvicset. Ha legközelebb erre járunk, jöjjünk be újra.” A mandula szósz nem volt édes, és finomabbnak bizonyult, mint a majonéz. A két szendvicstől és a fél- fél adag krumplitól kellemesen jól laktunk, órákig nem voltunk éhesek. Aki édesszájú, az ebédet gyümölccsel vagy isteni meggyes kagylóval kísérheti le.

Amíg a hamburgerek készültek, megtudtuk, hogy az óbudai étterem csak egy kiszolgáló rész, az üzem Nagymaroson van. Az ételek 0% tartósítószert, mesterséges ízfokozót és mesterséges színezéket tartalmaznak. A szószok frissességét úgy garantálják, hogy a száraz alapanyagokat az üzemben keverik össze, majd vákuum-csomagolva tárolják a folyadékok hozzáadásig. Az összetevőket is bátran nagyító alá vehetjük, ugyanis csupa jósággal találkozunk: búzaliszttel, teljes kiőrlésű, finomított zabpehellyel, rozzsal, különböző olajos magvakkal (mandula, napraforgó, dió, len), valamint friss és mélyhűtött zöldségekkel és gyümölcsökkel. A sült krumpli sütéséhez kukoricaolaj, repceolaj és napraforgó olaj keverékét használták.

Fotók: Horpáczi Dávid


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 2
 •  
  2
  Shares