A brit heavy metal egyik legendás zenekara, a Saxon, Németország legsikeresebb progresszív metal bandája, a Blind Guardian, a szimfonikus metal úttörőjeként számon tartott svéd Therion és a magyar Ossian is fellép a 2017-es Fehérvári Zenei Napokon, a FEZEN fesztiválon.

MTI

A szervezők emlékeztettek arra, hogy a 20. Fezen fesztivál fellépői között lesz a korábban már bejelentett Alice Cooper is. Az Ossian több év kihagyás után, az augusztus 2-ai nyitónapon tér vissza Székesfehérvárra. A zenekarnak idén áprilisban jelent meg huszonegyedik stúdióalbuma.

A Saxon a ’70-es évek brit heavy metal új hullámának meghatározó zenekaraként az elmúlt 40 évben jó néhányszor bejárta a világ nagy koncerthelyszíneit. Legújabb albumuk tavaly jelent meg Battering Ram címmel. A Fezenen augusztus 3-án lesznek hallhatók. A német power metal jeles képviselője, a Blind Guardian is bejárta már mind az öt kontinenst. Székesfehérvárra augusztus 2-án érkeznek. A svéd Therion rendszerint görög, német, sumér és skandináv legendák felhasználásával készíti dalait. A szimfonikus hangzásokkal az elsők között kezdtek kísérletezni, az általuk taposott ösvényen indult el a finn Nightwish és a holland Within Temptation is. A Therion szintén a nyitónapon érkezik a fesztiválra.