Befejeződött az edelényi L’Huillier-Coburg-kastély fejlesztésének második üteme, a 900 millió forintos uniós támogatással egyebek mellett új állandó kiállítások is nyíltak szerdán, valamint megtörtént a Kastélysziget teljes rehabilitációja, így a létesítmény mögötti sportpálya is visszakapta eredeti funkcióját, újra park lett belőle.

MTI

L. Simon László, a Miniszterelnökség örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára a projekt szerdai rendezvényén úgy fogalmazott: az edelényi kastély felújítására, új kiállítások berendezésére a kulturális kormányzat három és fél milliárd forintot fordított főleg uniós pályázaton elnyert pénzből az elmúlt években.

Az, hogy a kormányzat “ezt a fantasztikus létesítményt nem hagyta veszi”, egyértelműen jelzi elkötelezettségét ÉszakMagyarország iránt – mondta. A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ fenntartásában működő észak-borsodi város kastélyában Népszuper néven retro-, illetve egy térképkiállítás nyílt szerdán.