A dél-koreai Ahn Eun-Me Tánctársulat nemzetközileg elismert darabja, amelyben kortárstánc művészek és amatőr nagymamák együtt lépnek fel, október 21-22-én mutatkozik be a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás ingyenes. 

061.HU

A dél-koreai Ahn Eun-Me Tánctársulat Tánc őseink tiszteletére című előadását álló ovációval jutalmazták Európa számos városában, emellett az első koreai táncelőadás volt, amely meghívást nyert a világ 10 legnagyobb fesztiválja között számontartott Edinburgh-i Nemzetközi Fesztiválra. A spontán táncot járó nagymamák és moderntánc-művészek együttműködéséből született darab az emberi létet kísérő öröm, bánat, harag, gyönyör, szeretet, gyűlölet és vágy forgatagában töltött idők lenyomatát magán viselő női testek történeteit tárja elénk a színpadon.

A társulatot Ahn Eun-Me moderntánc-koreográfus alapította 1988-ban. Az elmúlt 30 évben az Ahn Eun-Me Tánctársulat állította színpadra a leginkább kísérleti jellegű táncdrámákat, amelyek révén a nagyvilág közönsége előtt is demonstrálhatta a koreai moderntánc-élet sokszínűségét. A táncosok egységes koreográfiája helyett Ahn Eun-Me az egyén személyiségét és tulajdonságait figyelembe vevő, veleszületett alkathoz illő koreográfiát részesíti előnyben.

A Tánc őseink tiszteletére című darab október 21-én 19 órakor, október 22-én 17 órakor kezdődik a Nemzeti Táncszínház nagytermében. Az előadás ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.