Az Amerika kapitányt alakító Chris Evans októberben ugyan érzelmes hangú Twitterben köszönt el a közönségtől a Bosszúállók negyedik részének forgatásának végén, ám a film alkotói elárulták, hogy még nem kell szögre akasztania a szuperhős híres pajzsát. 

MTI

“Megtiszteltetés volt ezt a szerepet játszani az elmúlt nyolc évben” – írta Evans búcsúzóul. Joseph Russo, aki az utolsó két Bosszúállók-filmet írta és rendezte testvérével, Anthony Russóval, és két korábbi filmben is rendezte az Amerika kapitányt játszó Evanst, azonban most egy interjúban arról beszélt, hogy tartogatnak még egy meglepetést a rajongók számára. Mint mondta, ők azért nem érzékenyültek el annyira, mint Evans, mert tudják, hogy nem végeztek. Konkrétan nem fejtette ki, hogy milyen módon, de hangsúlyozta, hogy a közönség hamarosan megtudja, hogy hogyan jelenik meg Amerika kapitány ismét a filmvásznon. A Marvel-rajongókat ugyancsak meghökkentette, mikor a Bosszúállók 3-ban számos kedvelt szereplő a szemük láttára foszlott semmivé.

“Végeztünk a Marvel-univerzum felével, úgyhogy tényleg meg akartuk lepni a közönséget egy igazán izgalmas történettel” – mondta Russo a negyedik epizóddal kapcsolatban. A rendező azt is elárulta, hogy a Bosszúállók 4., amelynek utómunkái éppen most folynak, a sorozat eddigi a leghosszabb epizódja, egyelőre három órás, de a vágás még nem fejeződött be. “Nagyon összetett történet, nagyon sok szereplővel, és igazán sok eseménnyel” – ígérte Russo.
A Bosszúállók: Végtelen háború idei bemutatása után a negyedik rész jövő májusban kerül a mozikba. Russo elmondta, hogy sorozat egyelőre szünetet tart, az ötödik rész forgatására később kerülhet majd sor. A Disney előbb rendezni akarja vásárlását a 20th Century Foxtól, amely a Marvel képregényuniverzum olyan hőseinek jogaival rendelkezik, mint az X-Men vagy a Deadpool.

Kép: Marvel