Jennifer Hudson, Gloria Estefan, Aretha Franklin és Andrea Bocelli is énekel Ferenc pápa amerikai látogatásának New Yorkba és Philadelphiába szervezett eseményein.

MTI

A római katolikus egyházfő először látogat az Egyesült Államokba. Szeptember 22. és 27. közötti látogatásának állomásai között lesz Washington is.  Szeptember 25-én délután a New York-i Madison Square Gardenben tartanak koncertet a pápa tiszteletére, aki később misét celebrál a metropoliszban. A koncerten Hudson és Estefan mellett Harry Connick Jr., Norm Lewis és Martin Sheen is fellép.

Philadelphiában Aretha Franklin énekel majd egy szabadtéri koncerten, amelyet a pápa hazautazása előtti estén rendeznek. Franklin a Családok Fesztiválján lép fel, amely a háromévente megtartott Családok Világtalálkozójának záró rendezvénye. A philadelphiai műsor házigazdája Mark Wahlberg lesz. A programban a The Fray, a Sister Sledge, a sztártenor Bocelli és a Philadelphia Zenekar is fellép. Az ezt követő napon, szeptember 27-én Ferenc pápa ismét misét celebrál, amelyre több mint egymillió embert várnak.