Nagyon fontos, hogy Budapest minden tekintetben fejlődjön. Ha leszállunk egy tömegközlekedési eszközről, akkor méltó módon tudjunk bekapni egy falatot. Az Átszálló nevű hely a Szentlélek téri HÉV megállóban pontosan ezt tudja, de be kell vallani, ha elmerül a hely forgatagában az ember, hamar rájön, itt többről van szó. 

Kellemes mosollyal fogadott Rácz Tibor üzletvezető, amikor megérkeztem a helyre, de kollégái a nagy pörgésben mind foglaltak voltak, úgyhogy egy üzletvezetői hamburgerrel indítottam az érkezésem utáni pillanatokat. Kellemes a hely! Ez volt az első gondolatom, pedig tényleg átszálló a hangulat. Egyfolytában nyílnak a hely automata ajtajai és jönnek mennek az emberek, ahogy kell. Itt nem kell sokat feelingelni, hogy rá gyere: Telitalálat a név!

Átszálló bisztró // fotó: Hatlaczki Balázs

Igen ez valóban egy átszálló. Annak minden előnyével és hátrányával együtt. Igaz a rutinus boltvezetés ez utóbbiból elérte, hogy szinte semmit nem érezni. A hideget sem amikor nyílnak az ajtók. Jó bent üldögélni. A kínálat egészen pazar, a gyors reggelitől kezdve a szendvicsen át minden megtalálható. A hamburgerekről, pizzákról nem is beszélve.

Átszálló bisztró // fotó: Hatlaczki Balázs

„Három szakácsunk van, akik kiválóan dolgoznak együtt. Rengeteg házi kovászolású pékárunk van. Úgyhogy a vásárlók elégedettek.”

– avat be minket a hely kulisszái mögé Tibor az üzletvezető. 

A reggeli és a gyors, ugyanakkor minőségi ételek és italok elfogyasztása mellett azonban valóban többről van itt szó, mint egy átszálló helyről. Ugyanis a dohánybolt mellett a lottozó is ugyanúgy helyett kapott, de ez a legkevesebb. A hely sármja a tetőn található bár, ami pazar. Jó a kilátás és egy könnyű vacsora elfogyasztásán kívül az akusztikus koncertek, kocsmakvízek, céges bulik, lounge Dj partyk állandó helyszíne az emeleten található Átszálló bár.

Átszálló bisztró // fotó: Hatlaczki Balázs

Úgyhogy az emelet az kifejezetten hozzáad a hely igényességéhez és funkcióihoz is. Remek ötlet a fenti rész, akárcsak a lenti. Abszolút érezni, hogy gondolkodott a hely vezetése és jó dolgokat találtak ki, ami pozitív értelemben teljesen kortalanra sikerült. Mindenki megtalálhatja itt a számítását. Az is, aki csak a lottót szeretné feladni, az is aki sporólni szeretne és a tegnapi szendvicset féláron szeretné megvenni, de az az ember is jól fogja magát itt érezni, aki este egy zakóban szeretne vacsorázni a kedvesével. Úgyhogy Átszállóra fel. Érdemes kipróbálni a helyet! 

 

P.J.