Második alkalommal rendezi meg a Junibor Egyesület és a DiVino közösen a fiatal borászok budapesti bemutatkozóját, a Junibor Borünnepet. A rendezvény az idén már négynapos lesz: a Junibor Egyesület 29 tagborásza augusztus 27. és 30. között kóstoltatja borait a Bazilika előtt, a Szent István téren.

Nullahategy

A négy nap során, a DiVino borbárban megválasztják Az Év Juniborászát is, valamint a legnépszerűbb fiatal borász közönségdíjban részesül. A belépés a Szent István téri Junibor Borünnepre ingyenes lesz, míg a DiVino borbárban szombat délután megtartott kísérő program belépőjével – melyen az összes tagborász bemutatja kedvenc borát– a résztvevők teljes egészében a Junibor Egyesületet támogatják.

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesületét 2008-ban azzal a céllal alapították meg, hogy olyan közösséget hozzanak létre, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. Az egyesület legfontosabb célkitűzése, hogy egymás segítése által egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat alkossanak a fiatal borászok. “A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borfogyasztókkal való kapcsolattartásra.”- áll az egyesület közleményében.

A II. Junibor Borünnep koncepciója az, hogy a juniborászok részvételével zajló eseményen bemutassák, hogy a magyar bor igenis méltó kihívója a népszerű, külföldi boroknak. “Célunk, hogy a rendezvényen megélt kóstolási tapasztalatok nyomán a magyar és külföldi vendégek az év többi napján is szívesen nyúljanak a boltok polcain a magyar termékekért, ellátogassanak a bortermelő vidékeinkre. Az idei borünnepen is a főszereplők a juniborászok, amely közösség jól reprezentálja Magyarország bortermelő vidékeit. A helyszínen a borásszal való találkozás lehetőségét kapja a vendég, el tud vele beszélgetni, megismeri személyes hitvallását, gondolatait a magyar borról, borkészítésről.”

Ha valaki ízletes falatokkal kísérné le az isteni nedűt, az biztos megtalálják a számítását a rendezvény gasztronómiai kiállítóinál: a DiVino grillnél, a Pizza House-nál vagy épp a Zing Burgernél.

További infók:  www.juniborunnep.hu