December elején az Atlantic Press gondozásában megjelent Rácz Csaba idén már második regénye, Az ajándék. Mint az a fülszövegben olvasható, a könyv minden egyes oldalán meghökkentő dolgok történnek, ami még ebben a mozgalmas műfajban is kivételes. Izgalom, rettegés, bosszú és megbocsátás – erre számítson az olvasó.

061.hu

Az ajándék főszereplője ismét egy országos hírű amerikai orvosprofesszor, ezúttal Los-Angeles-i illetőséggel, aki ötvenedik születésnapjára megkapja ajándékba egy élményszolgáltató ügynökség munkamániás értelmiségiek idegeinek felborzolására tervezett programját. Az ügynökségnél idegtépő kalandok sorozatát készítik elő az oda befizetett játékosok számára és sem Dr. Horton, sem az olvasó nem tudhatja meg az utolsó pillanatig, hogy mi történik valójában a játék résztvevőivel. Nem tudhatja, mi a valós és mi a trükközés a véresen durva események sokaságából, melyek során tucatjával gyilkolják le a professzor ismerőseit, munkatársait, végül szeretett testvéröccsét. A szörnyűségek sorozata egészen addig folytatódik, amíg hősünk, aki kivételes szellemi és fizikai képességekkel rendelkezik, el nem határozza magát egy utolsó, sorsdöntő lépésre.

Rácz Csaba, a szerző

A szerző a kötettel kapcsolatban elmondta, szeretett volna valós képet festeni az Egyesült Államok mindennapjairól, fontosnak tartotta, hogy a hollywoodi rózsaszín világ árnyékos oldalát is bemutassa. “Regényemben a modern nagyvárosi élet visszásságai és félelmei elevenednek meg” – fogalmazott.

Rácz Csaba második akciókrimije nem okozhat csalódást azoknak, akik végigizgulták a Bosszú egy ellopott életért Dr. Barrymore-jának kálváriáját. És nem kell sokat várni a következő műre sem, a szerző harmadik regénye jövőre jelenik meg, a tervek szerint továbbra is az Atlantic Press kiadónál.  

A kötet a Bookline, a Líra és a Libri bolthálózatában országszerte kapható.