Pénteken debütál az Amazon streamingszolgáltatásában Al Pacino új tévésorozata, amelyben az Oscar-díjas színész egy nácivadászt alakít. Al Pacino több mint öt évtizedes pályafutása alatt most először játszik tévésorozatban.

MTI

A tízrészes Hunters című széria a hetvenes években játszódik New Yorkban, ahol egy nácivadász csoport ered a bujkáló és szervezkedő bűnösök nyomába.

A nyolcvanadik évét áprilisban betöltő Al Pacino elmondta, hogy a 12 órányi sorozat számára olyan volt, mintha egy nagyon hosszú filmet forgatott volna. Hozzáfűzte, hogy a film “egy őrült történet”, nagyon félelmetes sztori, amely egyúttal “nehéz, mély, tragikus érzelmeket” közvetít.

David Weil, a sorozat alkotója nagymamája történetét elevenítette fel, azokat a dolgokat, amelyeket a második világháború alatt átélt, és amelyekről neki, az unokájának mesélt. Közölte: gyerekként úgy érezte, mintha egy képregény lett volna, amit hallott és szuperhősök világa tárult volna ki előtte. “Most rajtunk a sor, hogy átadjuk ezt az örökséget a következő generációnak, és elmeséljük ezeket a történeteket” – hangsúlyozta Weil, aki arról is beszélt, hogy a Hunters valójában “szerelmes levél a nagyanyjához”. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy az emberek megtudják, mi volt a holokauszt, hogy soha többé ne fordulhasson elő.