Egy óriási magángyűjteménynek hála, a Star Wars fanatikusok legnagyobb örömére megelevenedik a kultikus film a belvárosi Kecskeméti utca 5 száma alatt. Az országban egyedülálló interaktív kiállítás sok száz autentikus, a filmekből is ismerős makettet, modellt és életnagyságú bábut mutat be, elsősorban a Star Wars trilógia eredeti (IV., V., VI.) részeiből. A tárlat kialakítása már önmagában is rendkívüli, hiszen a számos különleges relikvia mellett a filmbeli helyszíneket tökéletesen felelevenítő termek, díszletek, világítások és interaktív berendezések teszik igazán teljessé a Star Wars élményt, miközben a látogatók egy egyedi kaland részeseivé válhatnak.

LSZF- 06.hu

Már a bejárat is látványos, ugyanis a kirakatban a Star Wars világából ismerős autentikus sisakok fogadják a látogatót az univerzumban szereplő bolygók neveivel. A tárlat három fő szekcióra osztható, a földszinten Leia hercegnő űrhajójának részlete fogadja az érkezőket, innen indul a küldetés, amely egy lázadó bázisra kalauzolja el őket. Itt a Star Wars univerzumába tartozó fajokról valamint Jedi-lovagokról készült szobrocskák kerültek a vitrinekbe, de egy nagyméretű Obi-wan Kenobival és ifjú Anakin Skywalkerrel is szembe találhatjuk magunkat.

A második szoba egy Birodalmi csillagromboló belsejébe vezeti be a látogatót. Ez a kiállítás legnagyobb tere, ahol egy életnagyságú Darth Vader makett mellett rohamosztagosok, de egy szintén életnagyságú birodalmi vadászpilóta is van. Itt a legtöbb szobrocska klónkatonákat, birodalmi fegyvereket, gépeket és lépegetőket ábrázol, de több Palpatine-ábrázolást is megcsodálhatunk.

A képzeletbeli kaland leizgalmasabb része azonban egyértelműen a pinceszinten van, ahol beléphetünk Tatooine bolygóra és Jabba palotájaba. A monumentális Jabba szobor és az azt körülvevő enteriőr mesterien idézi meg a filmbeli látványvilágot. A legnagyobb fanatikusok persze méltán szeretnek bele egy, az Old Republic korból származó fénykard-markolatba, amelyen a legapróbb díszítőelemeiket is megcsodálhatók. 

 A tervek szerint ebben a formában 2023 márciusának végéig tudjuk megnézni a gyűjteményt.