Az Iszlám Állam nevű terrorszervezetről szóló minisorozatot készít az HBO-val Bradley Cooper amerikai színész, aki már számos filmet jegyzett producerként is.

MTI

A sorozat Joby Warrick Fekete lobogók – Az Iszlám Állam felemelkedése című Pulitzer-díjas könyve alapján készül. A The Washington Post újságírójának dokumentumkötetében politikusok, hírszerzők és volt terroristák elbeszéléseiből rajzolódik ki a terrorszervezet iraki és szíriai csoportjainak története. Bradley Cooper, aki a sorozat executive producere lesz, a könyv elolvasása után találkozott a szerzővel, majd a megfilmesítés ötletével a különleges témák feldolgozására mindig fogékony HBO illetékeseihez fordult – adta hírül az amerikai média.

A sorozat forgatása hírek szerint még az idén megkezdődik, bár a kábelóriás még nem jelentette be sem a forgatás, sem a bemutató pontos időpontjait.     Ami biztos: a 41 éves, Oscar-díjra jelölt Cooper társproducere az a Todd Phillips, aki a Másnaposok című film rendezője volt, és akivel együtt dolgoztak a Haverok fegyverben című, hamarosan a mozikba kerülő háborús filmen.

Fotó: elephantmanlondon.com