Elválik férjétől Elizabeth Gilbert, aki nagysikerű regénye, az Ízek, imák, szerelmek után a házasságról írta második bestsellerét.

MTI

Az amerikai írónő a hét végén a Facebook közösségi portálon közölte, hogy véget ért a házassága José Nunes-zel. “Elválok a férfitól, akit közületek oly’ sokan Felipeként ismertek és akibe az Ízek, imák, szerelmek kalandjainak végén beleszerettem” – utalt nagysikerű könyve és annak folytatása, a Hűség férfi főhősére a 46 éves szerző, aki hozzátette, hogy több mint tizenkét gyönyörű évet töltött José Nunes oldalán. Elizabeth Gilbert arról is írt Facebook-bejegyzésében, hogy barátokként válnak el. A válás “rendkívül személyes” okairól nem osztott meg részleteket, és magánéletének tiszteletben tartását kérte rajongóitól.

Gilbert és a 63 éves Nunes 2007-ben kötött házasságot a New Jersey állambeli Frenchtownban, ahol vállalkozásba kezdtek. Az Ízek, imák, szerelmek című kötet az akkor frissen elvált Gilbert útkereséséről szól, az írónő Rómába, Indiába és Bali szigetére kalauzolta el benne az olvasókat. A 2006-ban megjelent könyvet több mint 30 nyelvre fordították le és tízmilliónál is több példányban kelt el. A bestsellerből 2010-ben Julia Roberts és Javier Bardem főszereplésével készült film, amely világszerte 204 millió dolláros jegybevételt hozott.