Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Harminc év után idén ismét házigazda nélkül marad az Oscar-díjátadó, miután Kevin Hart komikus Twitterre kikerült homofób megjegyzései körül kialakult botrány miatt visszalépett a gála műsorvezetésétől. Hogy mennyire lesz élvezhető a háromórás ünnepség házigazda nélkül, az február 24-én kiderül, mi azonban most összeszedtük azokat az Oscar-ceremóniamestereket, akik jobban tették volna, ha Harthoz hasonlóan nemet mondanak a felkérésre. Kínos Oscar-műsorvezetők top 8.

MM – 061.hu

1. Donald kacsa – 1958

Igen, ilyen is volt. Az 1958-as gála rendezői úgy vélték, hogy Bob Hope, Jack Lemmon, Rosalind Russell és James Stewart mellé elengedhetetlen Donald kacsa jelenléte is. A Disney-figura mint társműsorvezető valószínűleg csak elméletben hangzott jól, értelme nem sok volt. Egyvalamivel viszont beírta magát az Oscar-történetélembe: ő volt az egyetlen olyan Oscar-műsorvezető, aki nem viselt nadrágot.

2. Az erőltetett kvartett – 1983

Az 55. Oscar-gálát 1983. április 11-én tartották. Ebben az évben lett a legjobb film a Ghandi és ekkor volt jelölt az E.T. – A földönkívüli is. Műsorvezetői szerepben Liza Minnellit, Dudley Moore-t, Richard Pryort és Walter Matthaut láthattuk, de a kvartett tagjai között egyáltalán nem működött a kémia. A nyitó produkcióban Liza Minnelli hozta a tőle megszokott kabaré stílust, Matthau beszállt egy-két sor erejéig, Moore megpróbált nem elesni, Pryor pedig, nos, mintha ott sem lett volna…

3. “Jó estét, hollywoodi pózerek!” – 1988

“Good evening, Hollywood phonies!” – indította az 1988-as Oscar-gálát Chavy Chase, ami körülbelül annyit tesz “Jó estét, hollywoodi pózerek!”. Nem a legjobb indítás egy olyan esten, ahol a filmes világ krémje jelen van, és a folytatás sem lett jobb. Habár előző évben Goldie Hawn és Paul Hogan mellett jól teljesített, szólóban valahogy nem ment neki. Mézesmázos volt, és úgy tűnt, ez az egész nem érdekli őt. 

4. Hófehérke és Rob Lowe szürreális duettje- 1989

Nem először marad házigazda nélkül az Oscar-gála, 1989-ben az Akadémia megpróbálta feldobni a showt színes-szagos Disney-díszlettel és egy rettenetes Hófehérke-imitátorral. A produkciót csak tovább súlyosbította az énekelni nem tudó Rob Lowe, a duett katasztrofálisra sikeredett.

5. Ahol még David Letterman is elvérzett – 1995

David Letterman egy legenda, az Egyesült Államokban legalábbis, az ironikus, olykor ostoba New York-i humor mégsem működött az 1995-ös Oscar-gálán. Az A-listás sztárok körében nem minden poén aratott sikert, a kínos csend pedig a lehető legrosszabb, amit egy komikus bezsebelhet. Nem beszélve az Oscar-történelem egyik legszerencsétlenebb gegjévé vált Oprah Winfrey – Uma Thurman “poénról”. Letterman azt gondolhatta, jó móka lesz mások nevén viccelődni.

6. Amikor Chris Rock kategorizál – 2005

“Tobey Maguire csak egy fiú harisnyában” – mondta gúnyosan a Pókember sztárjáról Chris Rock a 2005-ös Oscar-ceremónián, a poénon pedig láthatóan filmbéli partnernője, Kirsten Dunst is meglepődik a közönség soraiban. A komikus azonban nem állt le, Jude Law-ra és Colin Farell-re is rányomja a tehetségtelen billogot. A videón 3.00-tól látható a kellemetlen kategorizálás.

7. Anne Hathaway és James Franco – 2011

A páros gálanyitó beszéde annyira kínos, hogy bárkinek nehezére eshet végignézni. A két színész javarészt egymást froclizza, de annyira erőltetett az egész, hogy a közönség is csak karcsú tapsot ereszt egy-egy poén után. James Francot még Marilyn Monroe-nak is beöltöztették, de ez sem segített, csúnya égés lett a performansz.

8. Seth MacFarlene – 2013

Senki sem lepődött meg azon, hogy a Family Guy alkotója hoz néhány szexista viccet az Oscar ceremóniamestereként, de amikor Seth Macfarlene egy egész dalt (Show Us Your Boobs/Mutasd meg a cicidet) szentel a meztelen színésznők tematikára, az picit kínos.

Vezető kép: ibitimes.co.uk


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •