Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A Russian beat népzenén alapuló műfajának megteremtői, a szentpétervári Otava Yo lesznek idén a SAMBUCUS Fesztivál sztárvendégei június 8-án Zsámbékon. A zenekar idén megnyerte a Best foreign language video – California Music Video Awards 2019″ díjat.

061.hu

A 2005-ben alakult zenekar az orosz népzenét dolgozza fel sajátos formában, elfeledett dallamokat keltenek életre muzsikájukkal. Élettel teli és sok helyen humoros előadásmódjukban a tradicionális orosz hangszerek mellé sajátos, Gogol figuráihoz hasonlatos kinézetük társul. Az elmúlt években a zenekar folyamatosan úton volt Mexikótól Finnországig, CD eladásban rekordot döntöttek. 2014-ben beválogatták őket a WOMEX hivatalos showcase programjába, ahol lélegzetelállító showjuk nagy sikert aratott. Ezután a Sound of Xity és a Strawberry fesztiválokra kaptak meghívást Shanghajba, majd Amerikában turnéztak, amelyet egy brit turné, a WOMAD, majd egy indiai koncertkörút követett, 2018-ban pedig Japánban adtak több koncertet. Videóik rendre elviszik a nemzetközi díjakat. Sumetckaya című videójukat több mint 24 millióan látták, ugyanez a felvétel 2015-ben a világzenei videók nemzetközi toplistáján első helyezést ért el. Once upon a time on a high hill című klipjük a Los Angeles Film Awards legjobb music videójának járó díjat kapta, Oh, Dusya, oh, Marusya című videójuk pedig a NYC Indie Film Awards legjobb videóklipjének járó elismerést érdemelte ki.

Harmadik alkalommal rendezi meg Zsámbék városa a Sambucus Fesztivált, amely nevét a település ezernyi virágzó bodzabokráról kapta. Remek világzenei koncertekkel, népzenei eseményekkel, családi programokkal, táncházakkal, exkluzív Romtemplom-béli estével, meglepetés vendégekkel, gasztronómiai különlegességekkel és végtelen vendégszeretettel várja a város az érdeklődőket. A belépés a legtöbb eseményre, így az Otava Yo koncertjére is ingyenes. A június 6-ai Romtemplom-béli exkluzív nyitókoncertre kell csak jegyet váltani, amelyen a CIMBALOM BROTHERS lép fel. A fesztivál szakmai partnere a Fonó Budai Zeneház és a Hagyományok Háza.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •