How to create címmel október 1-jén tartja lemezbemutató koncertjét a Tulpa zenekar az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Crossover Uránia sorozatban. Új EP-jük szeptember 24-én, pénteken jelent meg How to create… Part Two címmel, s az online streaming felületeken elérhető.

061.hu

A progresszív rockzenét játszó csapat 2019-ben alakult, jelentős zenei előélettel rendelkező tagokból: Győri Atilla gitár (ex-Trick), Jáger Zoltán dob (Jóvilágvan, ex-Trick), Binges Zsolt basszusgitár (FiSH!, Storm The Studio) és Székely Marci ének (ex-Ozone Mama, Superunknowns) felállásban. Nevük a tibeti misztikából ered, ahol a „tulpa” magas szintű guruk képzelete által teremtett lényt jelent, s jól illik zenekar pszichedelikus rockos, metálos hangzásvilágához. 

A csapat 2020-ban jelentkezett első kiadványával, a How to create… Part One-nal, amely megalapozta a jellegzetes TULPA-hangzást, s amely a zenei szaksajtóban és a rockrajongók körében is kedvező fogadtatásban részesült.

„Olyan ízeket képvisel, ami a hazai rockzenében nem igen hallható”- írta róla a zeneszmagazin.hu. „Red Hot Chili Peppers- és Pearl Jam-hatású alapokra Chris Cornell-szerű hang érkezik, emlékezetes gitárdallamokkal és hullámzó tempókkal”

– fogalmazott a Grungery.hu.

„Az új lemez anyaga, ha lehet még egységesebb és hangzásában is modernebb” -fogalmazott a zenekar énekese, Székely Marci. Az új dalokat – ahogy az első kislemezt is –  Szegeden, a Miracle Sound stúdióban vették fel Vári Gábor vezetésével, aki nemcsak hangmérnökként, de producerként is irányította a munkát. Továbbá producerként és zenészként közreműködött az albumon a Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag dobosaként is ismert Mihalik Ábel multi-instrumentalista is. A lemez zenéi fizikai hordozón egyelőre nem elérhetők, csak az online streaming csatornákon (Spotify, Apple Music, YouTube, Deezer, Tidal). „Olyan embereknek szólnak a dalok, akik igénylik a kiművelt, átgondolt, tudatosan letisztított, de ösztönös dolgokat. Akik szeretnek és tudnak «utazni» zenehallgatás közben”- vallja a Tulpa. 

Az új dalokat élőben október 1-jén, az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be, az első kislemez dalaival együtt a Crossover Uránia könnyűzenei koncertsorozat részeként. A koncerten vendégelőadók is szerepelnek majd. A banda előtt Balogh Borsa (Űrlénykirály) gitárjátéka hangolja a közönséget, a zenekarba pedig beszáll majd Mihalik Ábel is. Igazi zenei csemege ígérkezik tehát, a filmszínház nagytermének patinás környezete pedig különleges körítést ad a “How To Create… Part One” és “Part Two” dalainak.

Fotók: Bobal Photography